Hyppää sisältöön
Media

Ympäristöministeriö tukee 1,5 miljoonalla puurakentamisen kehittämistä – 1.2. alkavaan rahoitushakuun toivotaan hankkeita laajalla kirjolla

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 12.1.2021 9.03
Tiedote

Puurakentamisen ohjelman Kasvua ja kehitystä puusta -tukiohjelman viidennellä hakukierroksella rahoitetaan hankkeita, jotka kehittävät puurakentamisen digitalisaatiota, vähähiilisyyttä, käyttäjälähtöisiä ratkaisuja, kiertotaloutta sekä teollisia verkostoja.

”Puun mahdollisuudet ovat monet. Tämä heijastuu tulevassa rahoitushaussa, jossa etsimme hankkeita todella laajalla teemojen kirjolla. Hankkeet voivat keskittyä esimerkiksi rakentamisen päästöjen pienentämiseen tai digitalisaation edistämiseen, innovatiivisiin puutuotteisiin ja -rakenteisiin tai alan yhteistyöhön ja verkostoihin”, projektiasiantuntija Simon le Roux kertoo.

Tukea myönnetään enintään 40 prosenttia hankkeen hyväksytyistä kustannuksista, enimmillään 150 000 euroa hanketta kohden. Hankkeet voivat kestää enintään 18 kuukautta aikavälillä 1.4.2021–30.9.2022. Hakijana voi olla yksityinen tai julkinen organisaatio tai niiden konsortio.

”Tuleva viides hakukierros on mahdollisesti tukiohjelman viimeinen, ja haluamme varmistaa, että kaikki puurakentamista nopeasti eteenpäin vievät ideat saavat tuulta siipiensä alle. Tarjoamme hakijoille myös henkilökohtaista sparrausta. Kannustan kaikkia kiinnostuneita tarttumaan tarjoukseen, aikaisemmat kokemuksemme osallistavasta ja avoimesta hakumenettelystä ovat erinomaiset”, le Roux sanoo.

Hakijoilla on mahdollisuus testata ja kehittää hankeideaansa Puurakentamisen ohjelman asiantuntijoiden kanssa ennen hakemuksen jättämistä. Henkilökohtaista sparrausta tarjotaan aikavälillä 25.1. –12.2.2021.

Haku on auki 1.2.–1.3.2021. Hakuohjeisiin voi tutustua verkkosivuilla jo nyt. Avustuspäätökset pyritään tekemään maaliskuun 2021 loppuun mennessä.

Lisätietoja:

projektiasiantuntija Simon le Roux, p. 0295 250 086, [email protected]

ohjelmapäällikkö Petri Heino, p. 0295 250 203, [email protected]