Ympäristöministeriön laskutusohje

Ympäristöministeriö käsittelee ja arkistoi ostolaskunsa verkkolaskuina. Pyydämme lähettämään ympäristöministeriölle osoitetut laskut verkkolaskuna valtionhallinnon verkkolaskuoperaattorina toimivan OpusCapita Group Oy:n (ent. Itella Information Oy) kautta.

Ympäristöministeriön verkkolaskuosoite

OVT-tunnus: 003705194561
Välittäjätunnus (OpusCapita Solutions Oy): E204503
Y-tunnus: 0519456-1
ALV-tunnus: FI05194561

Mikäli käytössäsi ei ole järjestelmää verkkolaskujen tuottamiseen, voit käyttää verkkolaskun tekemiseen ja lähettämiseen valtion tarjoamaa, toistaiseksi maksutonta verkkolaskutuspalvelua (Basware Supplier Portal). Ohjeet ja lisätiedot verkkolaskutuspalvelun käyttöön löytyvät valtiokonttorin verkkosivuilta:

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Palkeet tarjoaa neuvontaa verkkolaskutuspalvelun käyttöön.

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Palkeet
Puhelin: 029 556 3700
Sähköposti: [email protected]

Laskujen liitteet

Vastaanotamme verkkolaskujen mukana myös sähköisessä muodossa olevia laskuihin liittyviä liitteitä. Liitteiden suositeltava tiedostomuoto on pdf.

Laskujen maksuaika

Laskujen maksuaika on 21 vuorokautta. Maksuajan laskeminen alkaa, kun ympäristöministeriö on hyväksynyt laskutettavan työn ja lasku on vastaanotettu.

Laskun viitetiedot

Laskujen viitetietoihin tulee merkitä tilaajan nimi sekä tilaavan osaston/tulosalueen/yksikön nimi. Jos laskutus koskee hanketta, lisätään laskuun hankkeen nimi, tunnus sekä laskujen käsittelijät (hankkeelle nimetty valvoja/maksatusyhdyshenkilö).