Ympäristöministeriön laskutusohje

Ympäristöministeriö käsittelee ja arkistoi ostolaskunsa verkkolaskuina. Pyydämme lähettämään ympäristöministeriölle osoitetut laskut verkkolaskuna valtionhallinnon verkkolaskuoperaattorina toimivan Posti Messaging Oy:n kautta.

Ympäristöministeriön verkkolaskuosoite

OVT-tunnus: 003705194561    
Välittäjätunnus (Posti Messaging Oy): FI28768767
Y-tunnus: 0519456-1
ALV-tunnus: FI05194561

Mikäli käytössäsi ei ole järjestelmää verkkolaskujen tuottamiseen, voit käyttää verkkolaskun tekemiseen ja lähettämiseen valtion tarjoamaa, toistaiseksi maksutonta verkkolaskutuspalvelua (Basware Supplier Portal). Ohjeet ja lisätiedot verkkolaskutuspalvelun käyttöön löytyvät valtiokonttorin verkkosivuilta:

Laskujen liitteet

Vastaanotamme verkkolaskujen mukana myös sähköisessä muodossa olevia laskuihin liittyviä liitteitä. Liitteiden suositeltava tiedostomuoto on pdf.

Laskujen maksuaika

Laskujen maksuaika on 21 vuorokautta. Maksuajan laskeminen alkaa, kun ympäristöministeriö on hyväksynyt laskutettavan työn ja lasku on vastaanotettu.

Laskun viitetiedot

Laskujen viitetietoihin tulee merkitä tilaajan nimi sekä tilaavan osaston/tulosalueen/yksikön nimi. Jos laskutus koskee hanketta, lisätään laskuun hankkeen nimi, tunnus sekä laskujen käsittelijät (hankkeelle nimetty valvoja/maksatusyhdyshenkilö).