Ajankohtaista

Tiedotteet

Lyhytvuokrausta koskevan rakentamislain pykälän valmistelua jatketaan lausuntopalautteen pohjalta

14.6.2024 11.24
YM
Ympäristöministeriö pyysi 6. kesäkuuta 2024 päättyneellä lausuntokierroksella lausuntoja ehdotuksesta lisätä rakentamislakiin uusi pykälä 40 a, jossa säädettäisiin asumisen ja majoittumisen määritelmistä.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen tapaa ilmastokomissaari Hoekstran 13.6.

13.6.2024 11.48
YM
Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen tapaa Euroopan unionin ilmastokomissaarin Wopke Hoekstran torstaina 13.6. Helsingissä.

Valkoposkihanhien kevätmuutto eteni nopeasti ja ennätysaikaisin

13.6.2024 10.03
YM
Muuttavia valkoposkihanhia.
Kuva: Jari Kontiokorpi
Kevätmuutto päättyi toukokuun lopulla. Muuton sujuvuuteen vaikuttivat lämpimät säät ja myötätuuli.

Coloradon kuvernööri Jared Polis vierailee Suomessa 13.-14.6.

13.6.2024 8.38
TEM UM YM
Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen tapaa Poliksen 13.6. Helsingissä.

Ympäristöministeriö kehittää uusiutuvan energian tuotantolaitosten lupamenettelyä koskevaa lainsäädäntöä

12.6.2024 9.53
YM
Ympäristöministeriö on käynnistänyt hankkeen, joka valmistelee muutoksia uusiutuvan energian tuotantolaitosten lupamenettelyistä ja eräistä muista hallinnollisista menettelyistä annettuun lakiin. Lain tavoitteena on jouduttaa uusiutuvan energian tuotantolaitosten lupamenettelyitä ja eräitä muita hallinnollisia menettelyitä sekä parantaa muun muassa menettelyihin liittyvää neuvontaa.

Valtion maille uusi suojelupäätös ja vanhojen metsien kansalliset kriteerit lausuntokierrokselle

11.6.2024 12.32
MMM YM
Kuva: ympäristöministeriö
Hallitus edistää luonnonsuojelua kokonaisuudella, joka koostuu valtion maiden uudesta suojelupäätöksestä ja vanhojen metsien kansallisten kriteerien määrittelystä.

EIR ja kahdeksan kumppanuuspankkia tarjoavat miljardin euron lainaohjelman suomalaisten pk-yritysten ja asunto-osakeyhtiöiden kestäviin investointeihin

7.6.2024 13.30
TEM YM
Euroopan investointirahasto (EIR) on solminut sopimukset kahdeksan suomalaisen pankin ja rahalaitoksen kanssa, joiden tarkoituksena on tukea pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä), pieniä mid-cap-yrityksiä ja asunto-osakeyhtiöitä. Sopimukset mahdollistavat noin miljardin euron lainarahoituksen hankkeille, jotka edistävät Suomen ilmastotavoitteita ja ympäristökestävyyttä.

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin toimeenpano: Rakennuskannan perusparannussuunnitelman laatiminen käynnistyy

5.6.2024 13.02
YM
Uudistettu rakennusten energiatehokkuusdirektiivi (EPBD) tuli voimaan 28.5.2024. Ympäristöministeriö on aloittanut direktiivin toimeenpanon kansalliseen lainsäädäntöön. Ensimmäisenä hankkeena käynnistyy rakennusten perusparannussuunnitelman laatiminen.

Merituulivoiman nykytilaa ja kehityskuvia selvitetty

5.6.2024 9.52
YM
Ympäristöministeriön selvitys kuvaa merituulivoiman nykytilaa ja mahdollisia kehityskuvia, uusiutuvan energian kysyntää ja siirtoverkkojen kehittämistarpeita sekä merituulivoiman vaikutuksia muille merellisille toimialoille. Tuore kuva merituulivoiman kehityskulusta tukee Suomen merialuesuunnitelman päivitystä ja meren kestävää käyttöä.

Ilmastoneuvottelut jatkuvat Bonnissa keskusteluilla rahoitustavoitteesta

3.6.2024 13.35
YM
Kuva Bonnin kokoushuoneesta, jossa ihmiset istuvat kokouspöytien ääressä.
YK:n ilmastoneuvottelut jatkuvat Saksan Bonnissa 3.–13.6. Virkamiesneuvotteluissa valmistellaan marraskuussa Bakussa pidettävän ilmastokokouksen päätöksiä muun muassa rahoitustavoitteesta ja jatketaan työtä fossiilisista polttoaineista irtaantumiseksi.