Hoppa till innehåll
Media

Minister Mikkonen och ”Europa är vi”-turnén kommer till Joensuu – berätta din åsikt om klimatåtgärderna

miljöministeriet
Utgivningsdatum 12.10.2021 14.30 | Publicerad på svenska 14.10.2021 kl. 13.20
Pressmeddelande

Vilka aspekter borde tas i beaktande i den europeiska klimatdiskussionen? Hurdana tankar har invånarna i Joensuu och Norra Karelen om hur klimatåtgärderna borde genomföras i praktiken? Miljö- och klimatminister Krista Mikkonen bjuder in områdets invånare för att diskutera hållbar framtid i Europa vid ett evenemang i Joensuu måndagen den 25 oktober.

”När det gäller att bekämpa klimatkrisen kan vi lyckas endast genom samarbete. Vi vill höra vilka viktiga aspekter i det egna livet och den egna hemkommunen som bör tas i beaktande när man inom Europeiska unionen planerar och genomför klimatåtgärder. Vi förmedlar invånarnas budskap till diskussionerna vid konferensen om Europas framtid. Jag hoppas att så många som möjligt tar tillfället i akt och uttrycker sin egen åsikt. Jag uppmuntrar särskilt ungdomar att delta", säger miljö- och klimatminister Krista Mikkonen.

  • Tid: måndagen den 25 oktober 2021 kl. 13.30–15.00
  • Plats: Joensuu Vetenskapspark (Joensuun Tiedepuisto), seminarierummet Temple of Challenge, byggnad 3A, Länsikatu 15, 80110 Joensuu.

För att kunna delta på plats måste man anmäla sig på förhand. Evenemanget ordnas så att hälsosäkerheten beaktas. Evenemanget ordnas så att hälsosäkerheten beaktas.

Publiken kan ställa frågor på plats och i samband med direktsändningen. Frågor kan också sändas in på förhand genom en webblankett. Skicka din fråga till ministern eller din hälsning till konferensen om Europas framtid.

Evenemanget arrangeras av miljöministeriet i samarbete med Joensuu stad, Norra Karelens landskapsförbund och Östra Finlands universitet.

Evenemangets program:

13.00–13.30 Kaffeservering
13.30–15.00 Evenemangets ärende behandlas

  • Evenemanget öppnas, miljö- och klimatminister Krista Mikkonen
  • Stadens hälsning, strategidirektör Sami Laakkonen, Joensuu stad
  • Paneldiskussion: Hållbar framtid i Europa – hur vi kan uppnå klimatmålen i Norra Karelen
  • Publikens frågor och kommentarer

”Europa är vi”-turnén hör medborgarnas önskemål

Evenemanget i Joensuu ingår i Finlands ministrars ”Europa är vi”-turné. Ministrarna kommer under hösten och vintern att resa runt i landet för att höra finländarnas förhoppningar angående utvecklandet av EU.

Turnén är en del av konferensen om Europas framtid. Syftet med framtidskonferensen är att samla in EU-medborgarnas tankar och åsikter om Europas framtid. De frågor som tagits upp till diskussion antecknas på framtidskonferensens webbplattform, och Finlands ministrar för fram budskapen vid framtidskonferensens plenum på EU-nivå.

Det är fritt fram att dela sina tankar på framtidskonferensens webbplattform, som är öppen för alla. På webbplattformen samlas allmänhetens åsikter om bland annat värden, klimatförändring, ekonomi, hälsa och utbildning in. Den EU-gemensamma hashtaggen i sociala medier är #FramtidenÄrDin.

Ytterligare information

Riikka Yliluoma
Miljö- och klimatministerns specialmedarbetare
tfn 050414 1682
[email protected]

Ruusu Tuusa
Specialsakkunnig
Miljöministeriet
tfn 0295 250 456
[email protected]