Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Mikkonen ja Eurooppa olemme me -kiertue saapuvat Joensuuhun – kerro oma mielipiteesi ilmastotoimista

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 12.10.2021 14.30
Tiedote

Mitkä näkökulmat pitäisi huomioida Euroopan laajuisessa ilmastokeskustelussa? Mitä viestejä Joensuun ja Pohjois-Karjalan asukkailla on, kun puhutaan ilmastotoimien toteuttamisesta käytännössä? Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen kutsuu alueen asukkaat keskustelemaan Euroopan kestävästä tulevaisuudesta maanantaina 25. lokakuuta Joensuussa järjestettävään tilaisuuteen.

”Ilmastokriisin torjunnassa voimme onnistua vain yhdessä. Haluamme kuulla, mitkä oman elämän ja kotikunnan kannalta tärkeät näkökulmat pitäisi huomioida, kun Euroopan unionissa suunnitellaan ja toteutetaan ilmastotoimia. Välitämme saadut viestit EU:n tulevaisuuskonferenssin keskusteluihin. Toivon, että mahdollisimman moni tarttuu tilaisuuteen ja tuo oman näkemyksensä julki. Erityisesti kannustan nuoria osallistumaan”, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen rohkaisee.

  • Aika: maanantai 25.10.2021 kello 13.30–15.00
  • Paikka: Joensuun Tiedepuisto, Temple of Challenge -seminaaritila, 3A-rakennus, Länsikatu 15, 80110 Joensuu. Saapumisohje Tiedepuistoon.

Osallistuminen paikan päällä edellyttää ennakkoilmoittautumista. Tilaisuus järjestetään terveysturvallisesti. Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä.

Tilaisuuden ohjelma:

13.00–13.30 Kahvia tarjolla

13.30–15.00 Tilaisuuden puheosuus

  • Tilaisuuden avaus, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen

  • Kaupungin tervehdys, strategiajohtaja Sami Laakkonen, Joensuun kaupunki

  • Paneelikeskustelu: Euroopan kestävä tulevaisuus – miten ilmastotavoitteita voidaan toteuttaa Pohjois-Karjalassa. Keskustelussa mukana ministerin lisäksi Pohjois-Karjalan maakuntaliiton metsä- ja ilmastoasiantuntija Sari Pitkänen, luonnonvarahallinnan professori Irmeli Mustalahti Itä-Suomen yliopistosta sekä opiskelija ja ilmastoaktivisti Juni Sinkkonen.

  • Yleisöllä mahdollisuus kysyä ja kommentoida

Lähetä kysymyksesi ministerille jo etukäteen

Yleisö voi esittää kysymyksiä tilaisuudessa paikan päällä ja verkkolähetyksen yhteydessä. Kysymyksiä voi myös lähettää etukäteen verkkolomakkeella.

Tilaisuuden järjestää ympäristöministeriö yhteistyössä Joensuun kaupungin, Pohjois-Karjalan maakuntaliiton ja Itä-Suomen yliopiston kanssa.

Eurooppa olemme me -kiertue kuulee kansalaisten toiveita

Joensuussa järjestettävä tilaisuus on osa suomalaisministerien Eurooppa olemme me -kiertuetta. Ministerit kiertävät syksyn ja talven aikana ympäri maata kuulemassa suomalaisten toiveita EU:n kehittämisestä.

Kiertue on osa Euroopan tulevaisuuskonferenssia, jonka tavoitteena on kerätä laajasti EU-maiden kansalaisten ajatuksia Euroopan tulevaisuudesta. Keskusteluissa esiin nousseet asiat kirjataan tulevaisuusfoorumin verkkofoorumiin, ja suomalaisministerit vievät näitä viestejä tulevaisuuskonferenssin EU-tason täysistuntoihin.

Jokainen voi vapaasti jakaa ajatuksiaan myös tulevaisuuskonferenssin kaikille avoimessa verkkofoorumissa. Verkkofoorumin kautta haetaan kansalaisten näkemyksiä esimerkiksi arvoista, ilmastonmuutoksesta, taloudesta, terveydestä ja koulutuksesta. Sosiaalisessa mediassa käytetään EU-tason yhteistä tunnistetta #SinunTulevaisuutesi.

Lisätietoja:

Riikka Yliluoma
ympäristö- ja ilmastoministerin erityisavustaja
p. 050 414 1682
[email protected]

Ruusu Tuusa
erityisasiantuntija
ympäristöministeriö
p. 0295 250 456
[email protected]