Hoppa till innehåll
Media

Heikkinen, Henttonen, Lappalainen, Perälä och Yliluoma blir minister Karis specialmedarbetare

miljöministeriet
Utgivningsdatum 19.11.2021 12.57
Pressmeddelande

Milja Henttonen, Jarno Lappalainen och Erkki Perälä inleder arbetet som specialmedarbetare till Emma Kari, som blir miljö- och klimatminister. Även Antti Heikkinen och Riikka Yliluoma fortsätter som miljö- och klimatministerns specialmedarbetare.

Teknologie kandidat Jarno Lappalainen övergår till att vara Emma Karis specialmedarbetare från uppdraget som inrikesminister Maria Ohisalos specialmedarbetare. Lappalainen är sekreterare för De grönas ministerarbetsgrupp.

Även ekonomie magister Milja Henttonen övergår till Karis stab från uppdraget som inrikesminister Ohisalos specialmedarbetare. Henttonen ansvarar för klimat- och miljöministerns kommunikation och medierelationer samt för samordningen av kommunikationen för De grönas ministergrupp.

Politices magister Erkki Perälä övergår till posten som miljö- och klimatministerns specialmedarbetare när han blir tjänstledig från uppdraget som äldre konsult vid tankesmedjan Demos Helsinki och ledare för Urban Transformations-teamet. Perälä har tidigare varit bland annat stadsfullmäktigeledamot i Helsingfors, specialmedarbetare till miljöministern och affärsdirektör. Som Emma Karis specialmedarbetare ansvarar Perälä särskilt för frågor som gäller byggande, boende och områdesanvändning.

Antti Heikkinen och Riikka Yliluoma, som båda varit minister Krista Mikkonens specialmedarbetare, fortsätter som Emma Karis specialmedarbetare. Heikkinen ansvarar bland annat för frågor som gäller naturvård samt vatten- och havsvård. Yliluoma ansvarar bland annat för frågor som gäller klimatpolitik, miljöskydd och avfall.

Terhi Lehtonen fortsätter som miljö- och klimatministerns statssekreterare. Jukka Vornanen, specialmedarbetare med ansvar för frågor som gäller byggande och boende, övergår till inrikesminister Krista Mikkonens stab.

Mer information

Antti Heikkinen
specialmedarbetare
tfn 0295 250 231
[email protected]

Milja Henttonen
specialmedarbetare
tfn 050 599 3094
[email protected]

Jarno Lappalainen
specialmedarbetare
tfn 040 053 6973
[email protected]

Erkki Perälä
specialmedarbetare
tfn 050 465 8388
[email protected]

Riikka Yliluoma
specialmedarbetare
tfn 0295 250 091
[email protected]

Terhi Lehtonen
Statssekreterare
tfn 0295 161 000
[email protected]