Hyppää sisältöön
Media

Heikkinen, Henttonen, Lappalainen, Perälä ja Yliluoma ministeri Karin erityisavustajiksi

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 19.11.2021 12.57
Tiedote

Ympäristö- ja ilmastoministeriksi siirtyvän Emma Karin erityisavustajina aloittavat Milja Henttonen, Jarno Lappalainen ja Erkki Perälä. Myös Antti Heikkinen ja Riikka Yliluoma jatkavat ympäristö- ja ilmastoministerin erityisavustajina.

Tekniikan kandidaatti Jarno Lappalainen siirtyy Emma Karin erityisavustajaksi sisäministeri Maria Ohisalon erityisavustajan tehtävästä. Lappalainen toimii vihreiden ministeriryhmän sihteerinä.

Myös kauppatieteiden maisteri Milja Henttonen siirtyy Karin esikuntaan sisäministeri Ohisalon erityisavustajan tehtävästä. Henttonen vastaa ilmasto- ja ympäristöministerin viestinnästä ja mediasuhteista sekä vihreiden ministeriryhmän viestinnän koordinaatiosta.

Valtiotieteiden maisteri Erkki Perälä siirtyy ympäristö- ja ilmastoministerin erityisavustajaksi jäädessään toimivapaalle ajatushautomo Demos Helsingin vanhemman konsultin ja Urban Transformations -tiiminvetäjän tehtävästä. Perälä on toiminut aiemmin muun muassa Helsingin kaupunginvaltuutettuna, ympäristöministerin erityisavustajana ja liiketoimintajohtajana. Emma Karin erityisavustajana Perälä vastaa erityisesti rakentamiseen, asumiseen ja alueidenkäyttöön liittyvistä asioista.

Ministeri Krista Mikkosen erityisavustajina toimineet Antti Heikkinen ja Riikka Yliluoma jatkavat Emma Karin erityisavustajina. Heikkinen vastaa muun muassa luonnonsuojeluun sekä vesien- ja merenhoitoon liittyvistä asioista. Yliluoma puolestaan vastaa muun muassa ilmastopolitiikkaan, ympäristönsuojeluun ja jätteisiin liittyvistä asioista.

Ympäristö- ja ilmastoministerin valtiosihteerinä jatkaa Terhi Lehtonen. Rakentamisen ja asumisen asioista vastannut erityisavustaja Jukka Vornanen puolestaan siirtyy sisäministeri Krista Mikkosen esikuntaan.

Lisätietoja

Antti Heikkinen
erityisavustaja
p. 0295 250 231
[email protected]

Milja Henttonen
erityisavustaja
p. 050 599 3094
[email protected]

Jarno Lappalainen
erityisavustaja
p. 040 053 6973
[email protected]

Erkki Perälä
erityisavustaja
p. 050 465 8388
[email protected]

Riikka Yliluoma
erityisavustaja
p. 0295 250 091
[email protected]

Terhi Lehtonen
valtiosihteeri
p. 0295 161 000
[email protected]