Hoppa till innehåll
Media

Heikki Sairanen och Sameli Sivonen blir specialmedarbetare till minister Ohisalo

miljöministeriet
Utgivningsdatum 10.6.2022 11.05
Pressmeddelande

Heikki Sairanen och Sameli Sivonen blir specialmedarbetare till Maria Ohisalo, som inlett sitt arbete som miljö- och klimatminister. Jarno Lappalainen, Antti Heikkinen och Riikka Yliluoma fortsätter också som miljö- och klimatministerns specialmedarbetare.

Tekonologie kandidat Heikki Sairanen övergår till miljöministeriet från sin uppgift som specialmedarbetare till minister Krista Mikkonen vid inrikesministeriet. Vid staben för miljö- och klimatminister Maria Ohisalo är Sairanen specialmedarbetare med ansvar för ekonomisk politik, byggande, boende och områdesanvändning.

Tekonologie kandidat Sameli Sivonen övergår till minister Ohisalos stab från sin uppgift som kommunikationsplanerare för De gröna. Sivonen ansvarar för miljö- och klimatministerns kommunikation och medierelationer samt för samordningen av kommunikationen för De grönas ministergrupp.

När Sairanen och Sivonen övergår till miljöministeriet lämnar Milja Henttonen och Erkki Perälä tjänsterna som minister Emma Karis specialmedarbetare.

Jarno Lappalainen, Antti Heikkinen och Riikka Yliluoma fortsätter som miljö- och klimatministerns specialmedarbetare. Lappalainen är sekreterare för De grönas ministergrupp, Heikkinen ansvarar bland annat för frågor som gäller naturvård samt vatten- och havsvård och Yliluoma ansvarar bland annat för frågor som gäller klimatpolitik, miljöskydd och avfall.

Terhi Lehtonen fortsätter som miljö- och klimatministerns statssekreterare.

Mer information

Heikki Sairanen
Specialmedarbetare
050 456 4662
[email protected]

Sameli Sivonen
Specialmedarbetare
050 406 6855
[email protected]

Jarno Lappalainen
Specialmedarbetare
040 053 6973
[email protected]

Antti Heikkinen
Specialmedarbetare
0295 250 231
[email protected]

Riikka Yliluoma
Specialmedarbetare
0295 250 091
[email protected]

Terhi Lehtonen
Statssekreterare
0295 161 000
[email protected]