Hyppää sisältöön
Media

Heikki Sairanen ja Sameli Sivonen ministeri Ohisalon erityisavustajiksi

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 10.6.2022 11.05
Tiedote

Ympäristö- ja ilmastoministeriksi siirtyneen Maria Ohisalon erityisavustajina aloittavat Heikki Sairanen ja Sameli Sivonen. Myös Jarno Lappalainen, Antti Heikkinen ja Riikka Yliluoma jatkavat ympäristö- ja ilmastoministerin erityisavustajina.

Tekniikan kandidaatti Heikki Sairanen siirtyy ympäristöministeriöön sisäministeriöstä, ministeri Krista Mikkosen erityisavustajan tehtävästä. Ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalon esikunnassa Sairanen toimii talouspolitiikasta, rakentamisesta, asumisesta ja alueidenkäytöstä vastaavana erityisavustajana.

Tekniikan kandidaatti Sameli Sivonen siirtyy ministeri Ohisalon esikuntaan vihreiden viestintäsuunnittelijan tehtävästä. Sivonen vastaa ympäristö- ja ilmastoministerin viestinnästä ja mediasuhteista, ja vihreän ministeriryhmän viestinnän koordinaatiosta.

Sairasen ja Sivosen siirtyessä ympäristöministeriöön, lopettavat ministeri Emma Karin erityisavustajina toimineet Milja Henttonen ja Erkki Perälä tehtävissään.

Ympäristö- ja ilmastoministerin erityisavustajina jatkavat Jarno Lappalainen, Antti Heikkinen ja Riikka Yliluoma. Lappalainen toimii vihreiden ministeriryhmän sihteerinä, Heikkinen vastaa muun muassa luonnonsuojeluun sekä vesien- ja merenhoitoon liittyvistä asioista ja Yliluoma muun muassa ilmastopolitiikkaan, ympäristönsuojeluun ja jätteisiin liittyvistä asioista.

Ympäristö- ja ilmastoministerin valtiosihteerinä jatkaa Terhi Lehtonen.

Lisätietoja

Heikki Sairanen
erityisavustaja
050 456 4662
[email protected]

Sameli Sivonen
erityisavustaja
050 406 6855
[email protected]

Jarno Lappalainen
erityisavustaja
040 053 6973
[email protected]

Antti Heikkinen
erityisavustaja
0295 250 231
[email protected]

Riikka Yliluoma
erityisavustaja
0295 250 091
[email protected]

Terhi Lehtonen
valtiosihteeri
0295 161 000
[email protected]