Hyppää sisältöön
Media

Ympäristöministeriö sai 30 hakemusta rakennetun ympäristön vihreää siirtymää vauhdittavaan 2 miljoonan euron hankehakuun

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 15.6.2022 16.45
Uutinen

Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelman ympäristöministeriön toiseen hakukierrokseen osallistuneet 30 hanketta hakevat valtionapua yhteensä noin 2,4 miljoonaa euroa. Hankkeiden yhteenlaskettu kokonaisbudjetti on noin 6 miljoonaa euroa. Toisella hakukierroksella haettavana oli 2 miljoonaa euroa rakennetun ympäristön ilmastotyöhön.

”Toisen hakukierroksen hakijat ovat suuria ja pieniä toimijoita. Mukana on useita yrityksiä, mutta myös oppilaitoksia ja kuntia. Monissa hankkeissa on useita yhteistyökumppaneita. Hakijoiden ja aiheiden kirjo ilahduttaa. Juuri tätä ohjelmaan on toivottu: laaja-alaisuutta ja uusia avauksia”, kertoo ympäristöministeriön projektikoordinaattori Maija Stenvall.

Ympäristöministeriön rahoitusta myönnetään tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeille, joissa kokeillaan ja kehitetään uusia keinoja ilmastonmuutokseen hillintään tai siihen sopeutumiseen. Hanke voi liittyä esimerkiksi energiatehokkuuteen, rakennusmateriaaleihin, suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvien prosessien kehittämiseen tai vaikkapa alaan liittyvään tietopohjan ja osaamisen kehittämiseen.  

Päätökset toisen haun rahoitettavista hankkeista pyritään tekemään syyskuun 2022 loppuun mennessä. Ensimmäisen hankehaun 11 rahoitettua hanketta ovat jo lähtenet hyvin käyntiin. Seuraava ympäristöministeriön haku avautuu lokakuussa, ja viimeinen hakukierros alkuvuodesta 2023.  

”Vielä on aikaa ideoida ja innovoida uusia hankkeita ja yhteistyökuvioita jäljellä oleviin hakuihin”, Stenvall kannustaa.

Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelman Business Finlandin viimeinen haku vientiä tavoitteleville hankkeille on auki 1.9.2022–31.10.2022.

EU:n elvytysrahoilla tuetaan rakennetun ympäristön vihreää siirtymää

Rahoitushaku on osa Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelmaa, jolla panostetaan lähivuosina yhteensä 40 miljoonaa euroa rakennetun ympäristön ilmastotyöhön. Ohjelmaa toteuttavat yhdessä ympäristöministeriö ja Business Finland, ja rahoitushakuja järjestetään vuosien 2021–2023 aikana yhteensä seitsemän.

Ohjelman rahoitus tulee EU:n elpymisvälineestä (Next Generation EU), jonka kansallisesta käytöstä linjattiin toukokuussa 2021 julkistetussa Suomen kestävän kasvun ohjelmassa.

Lisätietoja:
 

Maija Stenvall
Projektikoordinaattori
ympäristöministeriö
p. 0295 25 0354
[email protected]

​​​​​​​