Hyppää sisältöön
Media

SYKE julkaisee tarjouspyynnön rakennetun ympäristön tietojärjestelmän määrittelystä

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 18.1.2021 10.44
Uutinen

Suomen ympäristökeskus (SYKE) julkaisee pian tarjouspyynnön, jossa haetaan tekijää uuden rakennetun ympäristön tietojärjestelmän määrittelylle. Määrittelyssä kuvataan tietojärjestelmältä vaadittavat toiminnallisuudet, mitä tietoa sen kautta on saatavilla, ja miten tuo tieto liikkuu eri järjestelmien välillä.

SYKE on liittynyt tämän vuoden alusta ympäristöministeriön vetämän Ryhti-hankkeen tiimiin ja toimii rakennetun ympäristön tietojärjestelmän vastuuviranomaisena. Tietojärjestelmä rakennetaan osaksi SYKE:n organisaatiota, ja SYKE vastaa järjestelmän määrittelyyn ja toteutukseen liittyvästä hankinnasta.  EU-kynnysarvon ylittävä määrittelytyön tarjouspyyntö avataan tammikuun 2021 aikana.

Ympäristöministeriö ja SYKE ohjaavat yhdessä rakennetun ympäristön tietojärjestelmän määrittelytyötä. Keskeisessä roolissa ovat hankkeen kumppaniorganisaatiot ja tiedon hyödyntäjät. Määrittelyn avulla Ryhti-hanke rakentaa keskeisiä käyttäjätarpeita palvelevan ratkaisun tietojen hallintaan. Tietojärjestelmä luo perustan rakennetun ympäristön tulevaisuuden digitalisaatiolle ja sen mahdollistamille uusille palveluille niin julkisella sektorilla kuin yrityksissä.

Lisätiedot

erityisasiantuntija Tuija Pakkanen, [email protected], 050 471 0891
tietohallintojohtaja Jukka Santala, [email protected], p. 050 340 2335