Hoppa till innehåll
Media

Utmärkelsen Årets Idrottsinspiratör gick till miljöministeriet

miljöministeriet
Utgivningsdatum 24.4.2023 9.48 | Publicerad på svenska 24.4.2023 kl. 13.49
Nyhet

Suomen Latu belönade miljöministeriet med utmärkelsen Årets Idrottsinspiratör för utarbetandet av en nationell strategi för friluftsliv. Suomen Latu delade ut utmärkelsen Årets Idrottsinspiratör vid ett vårmöte i Tammerfors i söndags.

"I framtiden blir gruppen av motionärer troligen allt mer heterogen – man kommer att använda sig av både traditionella och nya, ännu obekanta sätt att röra på sig Förhoppningsvis kan vi fortsätta att samarbeta, identifiera nya perspektiv och aktivera nya personer att röra på sig så att både finländarna och naturen mår bra", sade överdirektör Tarja Haaranen i sitt tacktal. Haaranen var ordförande för den styrgrupp som berett strategin.

Den nationella strategin för friluftsliv 2030 bereddes i brett samarbete med flera aktörer. I beredningen av strategin deltog flera ministerier, närings-, trafik- och miljöcentralerna, Forststyrelsens naturtjänster, Kommunförbundet samt ett antal forskare och sakkunniga från olika organisationer. För strategin genomfördes det en medborgarenkät som mer än 8 000 personer svarade på.

För närvarande bereder en samordnande grupp som tillsatts av miljöministeriet en plan för genomförande av strategin. De som är intresserade av framtida åtgärder kan delta i miljöministeriets öppna webbinarium måndagen den 15 maj kl. 13.00–14.30. 

Ytterligare information:

Matti Nieminen
miljöministeriet
specialsakkunnig
tfn 029 525 0001
[email protected]

Tarja Haaranen
miljöministeriet
överdirektör
tfn 029 525 0282
[email protected]