Hoppa till innehåll
Media

Minister Valtonen och minister Mykkänen deltar i mötet i Världsekonomiskt forum i Davos

miljöministerietutrikesministeriet
Utgivningsdatum 12.1.2024 15.23 | Publicerad på svenska 12.1.2024 kl. 16.00
Pressmeddelande

Det 54:e årliga mötet i Världsekonomiskt forum (World Economic Forum, WEF) äger rum i Davos i Schweiz den 15–19 januari. Finlands representeras av utrikesminister Elina Valtonen och miljö- och klimatminister Kai Mykkänen.

Temat för mötet är att bygga upp förtroende. Mötet är en möjlighet för ministrarna att utbyta tankar med representanter för flera länder, forskare och inflytelserika personer inom näringslivet och lyfta fram Finlands syn på aktuella politiska frågor.

Vid sidan av det övriga programmet deltar utrikesminister Valtonen den 16 januari i paneldiskussionen Securing an Insecure World. Deltagarna kommer att diskutera lösningar för att öka den globala säkerheten i en omvärld som präglas av ständiga konflikter, klimatförändringar, avtagande ekonomisk tillväxt och ny teknik. I paneldiskussionen deltar utöver utrikesminister Valtonen också bland annat Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock, Saudiarabiens utrikesminister Faisal bin Farhan Al Saud och Nigerias utrikesminister Yusuf Tuggar.

Det världsekonomiska forumet samlar över 100 regeringsrepresentanter runt om i världen, alla betydande internationella organisationer, 1 000 aktörer inom den privata sektorn, ledare för det civila samhället och representanter för internationella och nationella medier.

Mer information

Utrikesministeriet:

Eemil Nuuttila, minister Valtanens specialmedarbetare, tfn 0295 351 066, [email protected]

Miljöministeriet:

Emma-Stina Vehmanen, minister Mykkänens specialmedarbetare, tfn 040847 1992, [email protected]