Hyppää sisältöön
Media

Ympäristöministeriö myönsi kunnille avustusta puurakentamista kehittäviin hankkeisiin

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 24.6.2021 11.26
Tiedote

Ympäristöministeriön Puurakentamisen ohjelma on myöntänyt reilut 292 000 euroa seitsemälle hankkeelle, jotka edistävät puun käyttöä julkisessa rakentamisessa. Tavoitteena on tukea puurakentamisen nopeaa kehitystä kunnissa ja madaltaa kynnystä toteuttaa varsinaisia puurakennushankkeita.

Julkisille toimijoille suunnattu avustushaku oli järjestyksessään kolmas ja viimeinen. Hankkeiden tuloksina syntyy puurakentamista eteenpäin vievää uutta tietoa, palveluja, ratkaisuja sekä toiminta- ja yhteistyömalleja. Hauissa ovat menestyneet hankkeet, jotka tavoittelevat kunnissa puun käyttöä pysyvästi lisääviä muutoksia. Lisäksi hankkeilta on peräänkuulutettu potentiaalia laajempaan vaikuttavuuteen ja toimintakulttuurin muutokseen.

”Julkisen puurakentamisen avustuskokonaisuus on nyt saatu päätökseen. Avustetut hankkeet muodostavat vaikuttavan kokonaisuuden, joka kasvattaa merkittävästi puun käyttöä julkisessa rakentamisessa. Selvitysten, pilottikokeilujen ja uusien yhteistyötapojen lisäksi luvassa on myös lukuisia uusia puisia kouluja, päiväkoteja, asuinkerrostaloja ja kokoontumisrakennuksia”, kuvaa asiantuntija Jemina Suikki.

”Seuraavaksi panostamme siihen, että saamme avustettujen hankkeiden opit jaettua tehokkaasti eteenpäin. Näin kuntien kynnys tarttua puurakennushankkeisiin toivottavasti laskee kaikkialla Suomessa”, Suikki jatkaa.

Julkisen puurakentamisen edistäminen on yksi Puurakentamisen ohjelman painopisteistä. Puun käyttö julkisessa rakentamisessa on kasvanut tasaisesti, ja yhä useampi julkinen rakennus rakennetaan puusta. Puurakentamisen ohjelma vahvistaa kasvua avustamalla julkisten toimijoiden kehittämishankkeita sekä tarjoamalla koulutusta, oppaita ja neuvontaa.

Kolmannella hakukierroksella avustetut hankkeet

Hankkeiden kokonaisvolyymi on reilut 713 000 euroa. Kaikki hankkeet päättyvät viimeistään 30.6.2022.

Hakija, hankkeen nimi, hankkeen budjetti ja myönnetty avustus:

  • Affärsverk, Landskapets fastighetsverk på Åland, Tillsammans för ett modernt träbyggande – Åland, 92 504 €, 64 753 €
  • Porvoon kaupunki, Terveet rakenteet – Selvitys Kokonniemen alueen urheilurakentamiseen liittyvistä paikallistuotannon edellytyksistä, 64 500 €, 30 000 €
  • Helsingin kaupungin asuntotuotanto, Make-talo 2.0 - Helsingin puurakenteinen mallikerrostalo, 209 400 €, 50 000 €
  • Vantaan kaupungin toimitilajohtaminen, Tutkimushanke: massiivipuurakenteinen uimahallipilotti, Elmon uimahalli, 170 900 €, 50 000 €
  • Keiteleen kunta, Keiteleen puukylä -hanke, 40 000 €, 28 000 €
  • Helsingin kaupungin asuntotuotanto, Konseptisuunnitelma: Lähiökerrostalon julkisivukorjaus ja lisäkerrosten toteuttaminen puurakenteisina, 107 600 €, 50 000 €
  • Rauman kaupunki, Puurakentamisen kehittäminen, case Uotilan puukoulu, 28 572 €, 20 000 €

Tuetut hankkeet esittäytyvät 25.8.2021 järjestettävässä webinaarissa. Tilaisuus on kaikille avoin.

Lisätietoja:

Jemina Suikki
asiantuntija
 p. 0295250345
[email protected]