Hyppää sisältöön
Media

Ympäristöministeriö myönsi avustusta puurakentamisen koulutuksen kehittämiseen

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 25.2.2021 13.17
Uutinen

Ympäristöministeriön Puurakentamisen ohjelma on myöntänyt yhteensä reilut 755 000 euroa kuudelle hankkeelle puun käytön ja puurakentamisen koulutuksen kehittämiseen.

Avustettaviksi etsittiin erityisesti hankkeita, jotka vastaavat nopeavaikutteisilla toimilla puutuotteiden arvoketjun ja puurakentamisen koulutuksen kehitystarpeisiin.

Avustetut hankkeet

  • Metropolian ammattikorkeakoulu: Teollisen mittakaavan puurakentamisen, rakennesuunnittelun ja ympäristötekniikan opintokokonaisuuden kehittäminen
  • Puuinfo Oy: tPUUr - Teollisen puurakentamisen oppimateriaali
  • Puutuoteteollisuus ry: Puurakentamisen oppikirjat: Puurakentamisen globaali palotekniikka, Puurakentamisen palo-oppaan päivitys, Puurakentamisen akustiikkaoppaan painatus
  • Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikkö: Nykyaikainen puuarkkitehtuuri
  • Aalto-yliopiston puutuotetekniikan, puurakentamisen ja puumuotoilun opetuksen kehittämisohjelma
  • Tampereen yliopiston teollisen puurakentamisen tutkijakoulu

Hankkeen esittäytyvät yhteisessä käynnistystilaisuudessa 26.3. kello 10-12. Tilaisuuteen voi ilmoittautua alla olevan linkin kautta - tervetuloa!

Marras-joulukuussa 2020 avoinna olleeseen avustushakuun saapui 12 hakemusta.

Puurakentamisen ohjelman tavoitteena on tukea tulevien rakentamisen ammattilaisten koulutusta siten, että se vastaa entistä paremmin erityisesti teollisen puurakentamisen ja modernin puutuoteteollisuuden nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin. Alan ammattilaisten osaaminen on tärkeä edellytys sille, että puurakentaminen kehittyy ja puun käyttö rakentamisessa kasvaa.

Lisätietoja:

Ohjelmapäällikkö Petri Heino, p. 0295 250 203, [email protected]