Hyppää sisältöön
Media

Tulevaisuuden asuminen ja rakentaminen keskusteluissa SuomiAreenassa

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 2.7.2021 14.20
Uutinen

Miltä näyttää asumisen tulevaisuus? Miten siihen yhdistyvät kestävyys, vähähiilisyys ja kauneus? Millaisia valintoja rakentamisessa pitäisi nyt tehdä? Mielenkiintoisia keskusteluja luvassa SuomiAreenassa torstaina 15. heinäkuuta.

Kaikki SuomiAreenan keskustelut striimataan mtv-palveluun, mistä niitä voi katsella sekä suorana että tallenteena.

Puurakentamisesta vihreän talouden veturi

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen on mukana 15.7. kello 14 alkavassa keskustelussa, jossa pohditaan miten Suomi saisi puurakentamisen lentoon. Keskustelun järjestää Metsähallitus.

Kestävä asuminen on kaunista – millaisia rakentamisen valintoja pitäisi nyt tehdä?

Ympäristöministeriön Puurakentamisen ohjelma tuo osaksi torstain ohjelmistoa kello 16 alkavan keskustelun, jossa pohditaan estetiikkaa, kestävyyttä ja puuta osana asumista. Mitkä arvot ohjaavat tulevaisuuden rakentamista, ja kuinka puunkäyttöä voisi edistää monipuolisemmaksi ja houkuttelevammaksi?

Tulevaisuutta valottavat Pauline von Bonsdorff, Kivi Sotamaa, Ilkka Tomperi ja Petri Heino. Keskustelun juontaa Katja Lindroos. Keskustelujoiden esittelyt löytyvät alla olevan linkin takaa.

Kestävä tulevaisuus arkkitehtuurikilpailulla

Kestävän rakentamisen teemoja käsitellään myös Archinfon, Suomen Arkkitehtiliitto ry:n ja Arkkitehtitoimistojen liiton klo 15 alkavassa keskustelussa Kestävä tulevaisuus arkkitehtuurikilpailulla.

Kuunteluvinkki kesään: Uusi kaava – podcast asumisen tulevaisuudesta

Asumisen tulevaisuutta käsitellään myös Uusi kaava -podcastissa, jonka ensimmäisen tuotantokauden kaikki kahdeksan jaksoa ovat nyt saatavilla. Podcastin tarjoaa ympäristöministeriö.