Hyppää sisältöön
Media

Ympäristöministeriö tukee metsäalan eurooppalaista tutkimusyhteistyötä – hankehaku avoinna 13.4. saakka

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 27.1.2021 7.41
Uutinen

ForestValue -verkosto on avannut yhteiseurooppalaisen tutkimushankehaun, jonka tavoitteena on tukea kestävää ja monimuotoista metsien käyttöä sekä edistää puun käyttöä rakentamisessa. Hakuun osallistuu yhteensä 10 maata ja sen kokonaisbudjetti on 11,5 miljoonaa euroa.

Rahoitushaun teemat ovat metsien kestävä ja monipuolinen käyttö, puun monipuolinen käyttö rakentamisessa sekä metsäbiomassan käytön hyötyjen analysointi.

Ympäristöministeriö rahoittaa suomalaisia puurakentamista kehittäviä hankkeita yhteensä enintään 300 000 eurolla. Rahoitus tulee käyttää vuoden 2023 loppuun mennessä, mutta hanke voi jatkua vuoden 2024 loppuun. Avustusta myönnetään enintään 80 prosenttia hankkeen avustuskelpoisista kustannuksista.

Suomesta tutkimusrahoittajina mukana ovat ympäristöministeriön lisäksi maa- ja metsätalousministeriö ja Suomen Akatemia.

Hankehaku on avoinna 13.4.2021 saakka. Tarkat hakutiedot ja -ohjeet löytyvät ForestValuen verkkosivuilta.

Avustuksen myöntämisessä ja käytössä noudatetaan ympäristöministeriön erityisavustuksien yleisiä ehtoja ja avustuspäätösmallia.

Valtion kirjanpitoyksiköt, virastot ja laitokset eivät voi olla valtionavustuksen hakijana ja saajana. Lisää tietoa osallistumisesta hankehakuun ja hakukelpoisista hakijoista antaa Petri Heino.

Lisätietoja:

Ohjelmapäällikkö Petri Heino, p. 0295 250 203, [email protected]