Hyppää sisältöön
Media

Ympäristöministeriö hyväksyi entisen Kuusankoski Oy:n pahvikuivaamoa koskevan valituksen

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 26.8.2022 12.03
Tiedote

Ympäristöministeriö on 26.8.2022 hyväksynyt Kemira Chemicals Oy:n valituksen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen suojelupäätöksestä. Päätös koskee Kouvolan Kuusaansaaressa sijaitsevaa entisen Kuusankoski Oy:n pahvikuivaamoa, jota koskevan suojelun päätös kumoaa.

Kuivaamo sijaitsee tehdasalueella, jonne yleisöllä ei ole pääsyä, ja asemakaava-alueella. Ympäristöministeriö katsoi, ettei entisen pahvikuivaamon suojelu muodosta niin tärkeää yleistä etua, että kohde tulisi suojella rakennusperinnön suojelemisesta annetulla lailla. Asemakaava-alueella rakennussuojelu toteutetaan pääsääntöisesti maankäyttö- ja rakennuslain nojalla asemakaavoituksen keinoin ja kunnan päätöksellä.

Entisen Kuusankoski Oy:n pahvikuivaamoa koskeva päätös on tehty 2.12.2020 (KASELY/530/2019). ELY-keskus on rakennusperintölain mukaisessa suojelussa hallintoviranomainen, joka hyväksyy tai hylkää suojeluesityksen. Ympäristöministeriö puolestaan on vahvistus- ja valitusviranomainen, joka tarkastelee tehdyn päätöksen lainmukaisuutta.

Lisätietoja

Reko Korhonen
erityisasiantuntija
029 525 0018
[email protected]