Hyppää sisältöön
Media

Ympäristöministeriö asetti seurantaryhmän tukemaan rakentamislain nojalla annettavien asetusten valmistelua

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 1.11.2023 11.54
Tiedote

Seurantaryhmä keskustelee rakentamislain nojalla valmistelussa olevista asetusluonnoksista ja kommentoi niitä. Ryhmä antaa ehdotuksia siitä, miten rakentamisen sääntelyä ja hallinnollista taakkaa voidaan keventää ja byrokratiaa vähentää pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelman mukaisesti.

”Hallituksen tavoite on sujuvoittaa sääntelyä ja purkaa normeja. Toivon seurantaryhmältä konkreettia ehdotuksia siitä, kuinka voimme toteuttaa tätä tavoitetta parhaiten rakentamisen sääntelyssä”, sanoo ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen.

Ryhmän tehtävänä on myös lisätä kiinteistö- ja rakentamisalan yhteistyötä sekä varmistaa tiedonvaihto ja vuorovaikutus asetuksia valmistelevien virkahenkilöiden kanssa.

Seurantaryhmän toimikausi kestää 1.11.2025 asti. Ryhmän puheenjohtaja toimii ylijohtaja Teppo Lehtinen ympäristöministeriöstä. Ryhmässä ovat edustettuina keskeiset kiinteistö- ja rakentamisalan sidosryhmät.

Eduskunnan viime keväänä hyväksymä rakentamislaki tulee voimaan 1.1.2025. Ympäristöministeriö valmistelee lain nojalla annettavia asetuksia, kuten ympäristöministeriön asetuksia rakennuksen ilmastoselvityksestä ja materiaaliselosteesta, rakennuksen purkumateriaali- ja rakennusjäteselvityksestä, rakentamislain tietomallien toimittamisesta ja asuin-, majoitus- ja työtiloista sekä valtioneuvoston asetusta rakennuksen hiilijalanjäljen raja-arvoista.

Lisätiedot:

Teppo Lehtinen
ylijohtaja
puh. 0295 250 157
[email protected]