Hyppää sisältöön
Media

Ympäristö- ja ilmastoministeri Mikkonen Trondheimin konferenssiin luonnon monimuotoisuudesta

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 1.7.2019 7.15
Tiedote

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen matkustaa Trondheimissa tiistaina 2.7. järjestettävään luonnon monimuotoisuutta käsittelevään konferenssiin. Yhdeksättä kertaa järjestettävä kokous tukee kansainvälisen luonnon monimuotoisuutta koskevan yleissopimuksen edistämistä. Konferenssiin osallistuu päättäjiä ja asiantuntijoita lähes 120 maasta.

Konferenssi tarjoaa päättäjille mahdollisuuden keskustella luonnon monimuotoisuuden edistämisestä yleissopimuksen virallisen neuvotteluprosessin ulkopuolella. Keskusteluilla pohjustetaan vuonna 2020 järjestettävää YK:n luonnon monimuotoisuus kokousta, jossa maailman maat sopivat uusista luonnon monimuotoisuutta koskevista tavoitteista.

Luonnon monimuotoisuutta koskevista päämääristä neuvotellaan jo syksyn 2019 aikana. Suomi ajaa EU-puheenjohtajamaana kunnianhimoista ja selkeää tiekarttaa luonnon köyhtymisen pysäyttämiseksi ja tilan parantamiseksi. Tiekartassa on tarkoitus hahmotella tavoitteet vuosille 2030, 2040 ja 2050. Suomi pitää tärkeänä, että valtioiden lisäksi myös yritykset ja kansalaisjärjestöt osallistuvat tiekartan luomiseen.

”Luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttäminen on ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta yhtä tärkeää kuin ilmastonmuutoksen torjuminen. Tarvitsemme kunnianhimoisia sitoumuksia ja selkeän suunnitelman. Meidän on tärkeää katsoa jo nyt vuoteen 2050 saakka, sillä luonnon tilan parantaminen vaatii pitkäjänteistä työtä”, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo.

Trondheimin konferenssiin osallistuvat Suomen lisäksi ministerit Norjasta, Saksasta, Kiinasta, Kanadasta, Japanista, Indonesiasta, Ugandasta, Kolumbiasta, Costa Rikasta, Burkina Fasosta ja Serbiasta. Ministerien on tarkoitus hyväksyä kokouksessa julkilausuma luonnon monimuotoisuuden edistämisen puolesta.

Ministeri Mikkonen tapaa konferenssissa myös YK:n apulaispääsihteerin ja luonnon monimuotoisuussopimuksen johtajan Cristiana Pașca Palmerin ja YK:n ympäristöohjelman UNEP:n pääjohtajan Inger Andersenin.

Konferenssin järjestävät YK:n luonnon monimuotoisuutta koskevan yleissopimuksen sihteeristö (CBD), YK:n ympäristöohjelma (UNEP) ja Norjan hallitus. Tiistain korkeantason osuuden jälkeen asiantuntijat jatkavat luonnon monimuotoisuutta koskevien päämäärien valmistelua Trondheimissa perjantaihin 5.7. saakka

Lisätietoja:

Ympäristöneuvos Marina von Weissenberg, p. 0295 250 321, [email protected]

Hallinto- ja kansainvälisten asiain johtaja Ismo Tiainen, p. 0295 250 294, [email protected]

Haastattelupyynnöt:

Viestintäasiantuntija Alisa Vänttinen, p. 0295 250 219, [email protected]