Hyppää sisältöön
Media

Ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari aloittaa säännölliset infotilaisuudet ilmasto- ja luontokriisistä

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 2.12.2021 15.09
Tiedote
Ilmastokriisi- ja luontokatoinfo

Ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari aloittaa säännölliset infotilaisuudet ilmasto- ja luontokriisistä. Infojen tavoitteena on parantaa ymmärrystä luontokadosta ja ilmastokriisistä sekä tuoda esiin ratkaisuja kriisien torjumiseksi. Keskiviikon 8.12. info on peruttu ministerin sairastumisen vuoksi. Uusi aika ilmoitetaan heti, kun se on tiedossa.

”Me kerrytämme ennennäkemätöntä ilmasto- ja luontovelkaa ja ratkaisujen löytämisellä on kiire. Ihmiset ansaitsevat oikeaa tietoa siitä, mitä luonnossamme ja ilmastossamme tapahtuu, mikä on jo ratkaistu, mikä on vielä ratkaisematta ja mitä seuraavaksi on tehtävä. Se on tärkeää, koska näistä asioista huolestuneet ansaitsevat toivoa siitä, että ongelmat voidaan ratkaista, vaikka se välillä vaikealta tuntuu”, ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari painottaa. 

Ensimmäisen infon teemana on Suomen metsien tila ja suojelu sekä EU:n biodiversiteettistrategian toimeenpano Suomessa. Strategiassa määritellään Euroopan laajuiset tavoitteet ja toimet luontokadon pysäyttämiseksi ja luonnon monimuotoisuuden vahvistamiseksi vuoteen 2030 mennessä. Suomi on sitoutunut EU:n biodiversiteettistrategiaan ja 30 % maa- sekä meripinta-alan suojeluun EU-alueella. Suomen tulee antaa oma sitoumuksensa strategian toimeenpanosta vuoden 2022 loppuun mennessä.

”Suomalaiset rakastavat metsiä ja niiden suojelun on oltava poliittisen päätöksenteon ytimessä. Luonnon monimuotoisuus heikkenee Suomessakin edelleen ja luontokato tapahtuu Suomessa erityisesti metsäluonnossa. Meidän on jo EU:n sitoumusten vuoksi tartuttava rivakasti toimeen Suomen ainutlaatuisen metsäluonnon turvaamiseksi”, ministeri Kari sanoo.

Ministeri Karin rinnalla infoissa kuullaan tiedeyhteisön puheenvuoroja. Ensimmäisessä ilmastokriisi- ja luontokatoinfossa keskiviikkona 8.12. Suomen luontopaneelin puheenjohtaja Janne Kotiaho kertoo Suomen metsien suojelun tilasta.

Lisätiedot:

Milja Henttonen
Erityisavustaja
Ministerin viestintä ja mediasuhteet
[email protected]
p. 050 599 3094

Antti Heikkinen
Erityisavustaja
[email protected]
p. 050 348 1406