Hyppää sisältöön
Media

Rakennustyömailla odotettavissa viivästyksiä työvoiman vähentyessä

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 20.3.2020 14.48
Tiedote

Hallitus päätti 19.3. alkaen rajoittaa rajaliikennettä, mikä koskee myös työmatkaliikennettä. Rajoitukset vaikuttavat Suomen rakennusalaan, jolla työskentelee paljon ulkomaista työvoimaa. 

Koronaviruksen aiheuttama tilanne on uusi myös rakennusalalla. Ympäristöministeriö käynnistää maanantaina 23.3. työryhmän, joka seuraa asunto- ja rakennusmarkkinoiden tilannetta yhdessä alan toimijoiden kanssa sekä tekee ehdotuksia tarvittavista toimista. Työryhmään osallistuvat ympäristöministeriön lisäksi valtiovarainministeriö, sisäministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, Rakennusteollisuus RT ry sekä RAKLI ry.

Tilanteen jatkuva seuraaminen on tarpeen, jotta voidaan vastata esiin nouseviin kysymyksiin. – On ilmiselvää, ettei rakennusala ole voinut ennakoida näin suuria muutoksia, hallitusneuvos Kirsi Martinkauppi toteaa. Työvoimasta jopa kolmasosa tulee ulkomailta, joten viivästyksiä rakentamisaikatauluissa tulee. – Vielä ei voida tyhjentävästi linjata, milloin kyseessä on force majeure -tilanne, jonka nojalla rakennushankkeet voisivat saada helpotuksia määräajoista.

Lisätiedot: Hallitusneuvos Kirsi Martinkauppi, [email protected], +358 295 250 177/050 582 2464