Hyppää sisältöön
Media

Ilmastopolitiikan pyöreä pöytä kokoontuu toistaiseksi viimeistä kertaa – agendalla viestit seuraavalle hallitukselle

valtioneuvoston viestintäosastoympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 20.2.2023 11.24
Tiedote

Ilmastopolitiikan pyöreä pöytä kokoontuu 20. ja toistaiseksi viimeisen kerran tiistaina 21. helmikuuta. Kokouksen aiheena on pyöreän pöydän toiminnan arviointi sekä viestit tulevalle hallitukselle. Puheenjohtajana toimii pääministeri Sanna Marin.

Ilmastopolitiikan kysymykset ja siihen liittyvät oikeudenmukaisuuden näkökulmat vaikuttavat läpi yhteiskunnan kaikkiin sen jäseniin. Ilmastopolitiikan pyöreä pöytä on perustettu ilmastonmuutosta koskevan laajan yhteiskunnallisen keskustelun vahvistamiseksi. Kautensa päätteeksi ilmastopolitiikan pyöreän pöytä keskustelee toiminnastaan ja antaa oman evästyksensä tulevalle hallitukselle.

Keskustelua pohjustaa Gaia Consultingilta tilattu arvio ilmastopolitiikan pyöreän pöydän ensimmäisestä toimikaudesta 2020-2023. Arvioinnin mukaan ilmastopolitiikan pyöreän pöydän toiminta on tärkeää ja sitä tulisi jatkaa ja kehittää. Katsauksen mukaan pyöreä pöytä on kansainvälisestikin ainutlaatuinen: muissa maissa ei ole foorumia, jossa ylin yhteiskunnan johto ja päätöksentekijät olisivat edustettuna laajasti. Pyöreän pöydän keskustelevuutta tulisi kuitenkin lisätä ja toiminnan tavoitteita kirkastaa. 

Ilmastopolitiikan pyöreä pöytä kerää yhteen laajan joukon toimijoita yhteiskunnan eri sektoreilta. Pyöreän pöydän tarkoituksena on luoda yhteistä ymmärrystä siitä, miten Suomi voi siirtyä hiilineutraaliin yhteiskuntaan oikeudenmukaisesti vuoteen 2035 mennessä. Pyöreä pöytä tukee työllään ilmastopolitiikan kansallista valmistelua ja toimeenpanoa.

Sosiaalisessa mediassa pyöreän pöydän toimintaa voi seurata tunnisteilla #ilmastonpyöreäpöytä ja #hiilineutraali2035.

Lisätietoja:

Riikka Yliluoma
Ympäristö- ja ilmastoministerin erityisavustaja
p. 050 414 1682
[email protected]

Jarmo Muurman
Ilmastopolitiikan pyöreän pöydän pääsihteeri, ympäristöneuvos
p. 0295 250 185
[email protected]
 

Maria Ohisalo Sanna Marin