Hyppää sisältöön
Media

Avustuksia haettavana kuntien ikääntyneiden asumisen kehittämiseen

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 1.2.2022 16.01
Uutinen

Ympäristöministeriön Ikääntyneiden asumisen toimenpideohjelma myöntää avustuksia kuntien, kuntayhtymien ja tulevien hyvinvointialueiden kehittämishankkeille, joilla kehitetään ikääntyneiden asumista.

Ympäristöministeriön Ikääntyneiden asumisen toimenpideohjelman (2020–2022) yhtenä tärkeänä tavoitteena on kannustaa ikääntyviä ihmisiä ennakoimaan tulevia asumistarpeitaan ja toteuttamaan asumista koskevia ratkaisujaan hyvissä ajoin.

Nyt avautuvassa hankehaussa avustetaan kuntien, kuntayhtymien ja tulevien hyvinvointialueiden kehittämishankkeita. Niillä tuetaan ikääntyneiden kansalaisten, kuntien ja tulevien hyvinvointialueiden varautumista tuleviin asumisen tarpeisiin, kehitetään asumista ja asuinalueita ikäystävällisemmiksi ja tuetaan kuntien ja tulevien hyvinvointialueiden yhteistä kehittämistyötä ikääntyneiden asumisen kysymyksissä.

Avustettavien hankkeiden tulee olla sisällöltään laaja-alaisia, esimerkiksi kokonaisvaltaisen suunnitelman valmistelua ikääntyneiden asumisen kehittämiseen. Yksittäisiin rakennuksiin liittyviin hankkeisiin ei tässä hankehaussa myönnetä avustuksia, eikä siten rakennuksen peruskorjausta, uuden suunnittelua tai yhteisöllisen toimintapaikan kehittämistä voida rahoittaa.

Hakemukset avustuksista tulee jättää 11.3.2022 klo 16.15 mennessä. Määräajan jälkeen saapuneita hakemuksia ja liitteitä ei huomioida. Avustusta haetaan sähköisen hakujärjestelmän kautta hakulomakkeella, josta hakemus ohjautuu ympäristöministeriöön.

Hankehaun infotilaisuus järjestetään 15.2. klo 12-13. Ikääntyneille hyvään asumiseen kunnissa ja alueilla –verkkoseminaari puolestaan järjestetään 24.2. klo 10-12.

Lisää aiheesta

Lisätietoja

Heli Mäntylä
erityisasiantuntija
ympäristöministeriö
0295 250 189
[email protected]