Hyppää sisältöön
Media

Työryhmä asetettu selvittämään asuntorakentamisen suhdannetilannetta

valtiovarainministeriöympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 5.9.2023 13.03
Tiedote
Rakennuksia.

Selvityksen on tarkoitus tarkastella supistuvan asuntorakentamisen merkitystä talouskasvuun, työllisyyteen sekä asuntojen riittävään tarjontaan.

Valtiovarainministeriö ja ympäristöministeriö asettavat työryhmän, jonka tavoitteena on arvioida asuntorakentamisen suhdannetilannetta sekä sen vaikutusta kokonaistaloudelliseen kehitykseen. Työryhmän on tarkoitus myös arvioida tilanteen mahdollisesti vaatimia toimenpiteitä. 

Aiempina vuosina vauhdikkaana pysyneen asuntorakentamisen arvioidaan supistuvan tuntuvasti tänä ja ensi vuonna. Asuntojen rakentamisen vaihteluilla on merkitystä talouskasvuun ja työllisyyteen sekä asuntojen riittävään tarjontaan. 

Työryhmä käsittelee myös asuntorakentamisen toteutunutta kehitystä sekä näkymiä ja muun rakentamisen tilaa kotimaassa sekä muualla. 

Työryhmässä on edustajia valtiovarainministeriöstä sekä ympäristöministeriöstä, ja ryhmä raportoi työnsä aikana valtiovarainministeri Riikka Purralle sekä ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkäselle

Työryhmän tehtävänä on tehdä selvitys syksyn 2023 talousarvioneuvotteluihin mennessä. Työryhmän toimikausi päättyy 5. lokakuuta.   

Lisätietoja

Talouspolitiikan koordinaattori Lauri Kajanoja, valtiovarainministeriö, p. 0295 530 554, lauri.kajanoja(a)gov.fi

Osastopäällikkö, ylijohtaja Teppo Lehtinen, ympäristöministeriö, p. 0295 250 157, teppo.lehtinen(a)gov.fi