Hyppää sisältöön
Media

Into the Woods: Korkean tason päättäjät keskustelevat Espoossa metsien roolista hyvien elinympäristöjen rakentamisessa

valtioneuvoston viestintäosastoympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 15.11.2022 15.43
Tiedote
Metsää, jonka päällä teksti Into the Woods

Euroopan korkean tason poliittiset päättäjät kokoontuvat 24. marraskuuta Suomen luontokeskus Haltiaan, Espooseen keskustelemaan siitä, millaisia ratkaisuja metsät tarjoavat hyvien elinympäristöjen tavoittelussa. Pääministeri Sanna Marinin vieraiksi Into the Woods -tapahtumaan saapuvat Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen, ympäristöasioista vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius, Viron pääministeri Kaja Kallas ja Ruotsin varapääministeri Ebba Busch.

Suomalaisministereistä tapahtumaan osallistuvat myös ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo ja maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen. Päättäjien ohella koolla on tutkijoita sekä arkkitehtuurin ja rakentamisen asiantuntijoita.

Into the Woods koostuu avauskeskustelusta ja kolmesta sen jälkeen pidettävästä rinnakkaisesta paneelikeskustelusta. Paneelikeskustelujen teemat ovat “Future of forests”, “Building a carbon neutral Europe with wood” ja “Architecture inspired by nature”. Loppukeskustelussa eri sidosryhmät esittävät näkemyksiään. 

Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua sen omalla sivustolla, jossa kaikkia keskusteluja voi seurata suorina lähetyksinä. Pääministeri Marinin, komission puheenjohtaja von der Leyenin, pääministeri Kallaksen ja varapääministeri Buschin tiedotustilaisuus lähetetään suorana samalla sivustolla. Tapahtuman kieli on englanti.

Into the Woods -tapahtuma on osa Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloitetta, jonka tavoitteena on edistää rakennetun ympäristön kestävää kehitystä, osallisuutta ja kauneutta. Bauhausilla viitataan 1920-luvulla Saksassa perustettuun arkkitehtuuri- ja muotoilukouluun. Pohjoismaiden oma Nordic Bauhaus-ohjelma on hyväksytty yhdeksi komission viidestä Bauhaus-ohjelmasta. Pohjoismaiden Bauhaus keskittyy rakennetun ympäristön ilmastovaikutuksiin ja kiertotalouteen.

Into the Woods –tapahtuman järjestävät yhdessä Suomen kanssa Euroopan komissio, Ruotsi ja Viro.

Lisätiedot: EU-asioiden osaston osastopäällikkö Jari Luoto p. 050 468 5949, pääministerin erityisavustaja (EU-asiat) Saara Pokki p. 050 478 6363, rakennusneuvos Matti Kuittinen, p. 0295 250 268, ympäristöministeriö, EU-asioiden viestintäasiantuntija Rami Kurth, p. 050 465 7963, valtioneuvoston kanslia