Hyppää sisältöön
Media

Ympäristöneuvostolta päätelmät: Luonnon köyhtymisen pysäyttämiselle tiukat tavoitteet vuodesta 2020

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 19.12.2019 14.54
Uutinen

Ympäristöneuvosto hyväksyi kokouksessaan 19.12.2019 päätelmät luonnon köyhtymisen nujertamisesta vuodesta 2020 eteenpäin. Suomi valmisteli päätelmät EU-puheenjohtajamaana. Päätelmissä korostetaan tarvetta kiireellisiin toimiin suojella ja ennallistaa luonnon monimuotoisuutta sekä edistää luontopohjaisia ratkaisuja. Niissä myös korostetaan riittävän rahoituksen merkitystä tavoitteiden saavuttamiseksi.

”Nykyiset toimet luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi eivät ole olleet riittäviä. Toimia on lisättävä kaikkialla ja vauhtia kiihdytettävä. Neuvoston päätelmät ovat tärkeä askel luonnon supervuoteen 2020, jolloin maailman maat sopivat luonnon monimuotoisuuden turvaamisesta. EU ajaa kunnianhimoisia tavoitteita luonnon köyhtymisen pysäyttämiseksi ja luonnon tilan parantamiseksi. Kun sitoudumme tavoitteisiin yhdessä, voimme vielä turvata luonnon”, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo.

Neuvoston päätelmät ovat jäsenmaiden viesti yhtäältä Euroopan komissiolle, joka valmistelee uutta luonnon monimuotoisuustrategiaa osana Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaa ja toisaalta kansainväliselle yhteisölle, jonka on määrä ensi vuonna sopia uusista ns. post 2020-tavoitteista luonnon köyhtymisen pysäyttämiseksi.

Lisätietoja:

Ministeri Mikkosen valtiosihteeri Terhi Lehtonen, p. +358 295 161 000, [email protected]

Ympäristöneuvos Marina von Weissenberg, +358 295 250 321, marina.weissenberg.fi (luonnon monimuotoisuus)