Hyppää sisältöön
Media

Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja muutoksista rakennusten paloturvallisuusasetukseen

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 22.10.2019 15.10
Tiedote

Muutoksia esitetään muun muassa säännöksiin puurakennusten sisäpintojen suojaverhouksesta sekä laajojen kasvihuoneiden palo-osastoivista seinistä.

Esityksen mukaan 1–2 -kerroksisen P2-paloluokan rakennuksen seinien sisäpintojen suojaverhousta koskeva vaatimus poistuisi, jos seinässä käytetyt materiaalit täyttävät puulle ominaisen palokäyttäytymisluokan ja vähimmäistiheyden. Muutos helpottaisi esimerkiksi suurehkojen, enintään kaksikerroksisten hirsirakenteisten tai muiden massiivipuuseinäisten rakennusten suunnittelua ja mahdollistaisi näkyviin jäävät puupinnat rakennusten sisällä.

Esityksen mukaan laajojen kasvihuoneiden pinta-alaan perustuvaa palo-osastointia ei jatkossa vaadittaisi kasvihuoneissa, joiden palokuorma on hyvin pieni. Muutos helpottaisi kasvien kasvatusta, kun osastoivat seinät eivät varjostaisi kasvustoa, ja alentaisi rakennuskustannuksia.

Edellä mainitut muutokset toteuttaisivat hallitusohjelman kirjauksia puurakentamisen edistämisestä sekä rakentamissäädösten tarkastelusta maatalouden kilpailukyvyn kannalta.

Asetukseen esitetään myös eräitä muita muutoksia, joilla vastattaisiin nykyisen asetuksen soveltajilta tulleeseen palautteeseen. Muutokset selkeyttäisivät asetuksen tulkintaa ja alentaisivat sen soveltamisesta syntyviä rakennuskustannuksia.

Lausuntoja voi antaa 29.11.2019 saakka.

Lisätietoja:

rakennusneuvos Jorma Jantunen, p. 0295 250 105, [email protected]

Krista Mikkonen