Hyppää sisältöön
Media

Ympäristöministeriö asetti työryhmän ampumaratameluasetuksen uudistamiseksi

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 24.4.2024 12.25
Tiedote

Ympäristöministeriö on asettanut työryhmän valmistelemaan kiväärikaliiperisten aseiden melutason sääntelyn uudistamista. Työryhmän tehtävänä on arvioida tarvittavaa sääntelyä, valmistella aseiden melutasolle tunnusarvot sekä laatia vaikutusarvioinnit ja ehdotukset uusista säädöksistä.

Työryhmän toimikausi on 30.4.–30.12.2024. Työryhmän jäseniksi on kutsuttu edustajat keskeisistä ministeriöistä, lupaviranomaisista, kuntasektorilta sekä Ampumaharrastusfoorumista. Työryhmän puheenjohtajana toimii ympäristöneuvos Ari Saarinen ympäristöministeriöstä ja varapuheenjohtajana erityisasiantuntija Sami Heikkilä puolustusministeriöstä.

Uuden ampumaratameluasetuksen on tarkoitus tulla voimaan keväällä 2025. Asetus korvaa valtioneuvoston päätöksen ampumaratojen aiheuttaman melutason ohjearvoista 53/1997.

Pääministeri Petteri Orpon hallituksen ohjelman mukaan Suomen ampumaratojen toiminta turvataan ja uusien ampumaratojen perustamista edistetään. Ampumaratoja koskevaa lainsäädäntöä kehitettäessä huomioidaan alueelliset tarpeet sekä maanpuolustus-, reserviläis-, ampumaurheilu-, ja metsästysjärjestöjen ja viranomaisten tarpeet.

Lisätietoja

Ari Saarinen
ympäristöneuvos
puh. 0295 250 257
[email protected]

Uuden aikakauden ulko- ja turvallisuuspolitiikka