Hyppää sisältöön
Media

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen Pre-COP ilmastokokoukseen Costa Ricaan 7.–10.10.

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 7.10.2019 4.57
Tiedote

Ministeri Krista Mikkonen matkustaa Costa Ricaan isännöimään pre-COP-ilmastokokousta 7.10.10.2019. Ministeri Mikkonen edustaa kokouksessa EU:ta yhdessä ilmastokomissaari Miguel Arias Cañeten kanssa. 

”Kokous on ainutlaatuinen tilaisuus valmistella joulukuussa Santiago de Chilessä pidettävää ilmastokokousta ja keskustella keskeisistä kysymyksistä pienemmällä joukolla. Kokouksen epämuodollinen luonne auttaa ymmärtämään eri maaryhmille tärkeitä näkökantoja. Costa Ricassa tehdyllä työllä on tärkeä osa siinä, päästäänkö joulukuun ilmastokokouksessa toivottuihin lopputuloksiin. On ilo ja kunnia edustaa kokouksessa EU:ta yhdessä komissaari Cañeten kanssa”, ministeri Mikkonen toteaa.  

Ministereiden ja ilmastopääneuvottelijoiden kolmepäiväinen vuoropuhelu valmistelee Chilessä joulukuussa pidettävää COP25-ilmastokokousta. Valmistelevan kokouksen keskeisinä aiheina ovat ilmastotoimien vauhdittaminen, eli maiden antamien päästövähennyssitoumusten tiukentaminen vuoteen 2020 ja hiilineutraaliuden saavuttaminen vuoteen 2050 mennessä. Kokouksen muita painopisteitä ovat Pariisin sopimuksen markkinamekanismit, vahinkoja ja menetyksiä koskevan Varsovan mekanismin arviointi sekä sukupuolten tasa-arvoa edistävän ohjelman arviointi.

Pre-COP ilmastokokoukseen kutsutaan keskeisten maaryhmien edustajat. Suomi on kutsuttu kokoukseen EU-puheenjohtajamaan ominaisuudessa.

Lisätietoja:

Ministerin erityisavustaja Riikka Yliluoma, [email protected], puh. +358 50 414 1682

Pääneuvottelija Outi Honkatukia, [email protected], puh. +358 50 341 1758

Huom! Lisätiedonantajat tavoitettavissa maanantaina 7.10. klo 9.35-14.00. Aikaero Costa Ricaan -9h, yhteydenotot ystävällisesti myös tekstiviestitse.

Krista Mikkonen