Hyppää sisältöön
Media

Tarja Haaranen nimitetty ympäristöministeriön ylijohtajaksi

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 23.4.2020 10.35
Tiedote

Valtioneuvosto on nimittänyt ympäristöministeriön ylijohtajan määräaikaiseen virkasuhteeseen Tarja Haarasen 1.5.2020-31.8.2021 väliseksi ajaksi. Ylijohtaja toimii ministeriön luontoympäristöosaston päällikkönä.

Ympäristöministeriön luontoympäristöosasto vastaa muun muassa luonnonsuojeluun, ympäristönsuojeluun, maisemanhoitoon, luonnon virkistyskäyttöön, pinta- ja pohjavesien sekä merien suojeluun sekä ympäristövaikutusten arviointiin liittyvistä asioista. Osasto vastaa myös toimialansa lainsäädännön kehittämisestä, ympäristön seurannasta ja tietojärjestelmistä sekä alan tutkimuksesta, kehittämisestä ja suunnittelusta.

Ylijohtajan määräaikaiseen virkasuhteeseen nimitetty Tarja Haaranen on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden kandidaatti, agronomi. Haaranen on työskennellyt aiemmin muun muassa maa- ja metsätalousministeriössä ja vuodesta 2006 lähtien ympäristöministeriössä eri tehtävissä. Vuosina 2014-2016 Haaranen työskenteli ohjelmakoordinaattorina Luonnonvarakeskuksessa. Ylijohtajaksi Haaranen siirtyy ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelman ohjelmapäällikkön tehtävästä.

Ylijohtajan virkasuhdetta haki määräajassa 15 henkilöä.

Lisätietoja

Hannele Pokka
kansliapäällikkö
0295 250 234
[email protected]