Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Niinistö: ”EU:n ilmastotavoitteista saavutettava sopu mahdollisimman pian”

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 3.3.2014 17.22
Tiedote

EU:n ympäristöministerit keskustelivat tänään 3. maaliskuuta ympäristöneuvoston kokouksessa EU:n ilmasto- ja energiapolitiikan tulevista tavoitteista. Suomea kokouksessa edusti ympäristöministeri Ville Niinistö, joka uskoi, että sopu EU:n sisällä on saavutettavissa.

”EU:n kanta on tärkeä signaali kansainvälisille ilmastoneuvotteluille. Yhteinen näkemys EU:n tavoitteesta on saavutettava mahdollisimman pian, jotta EU voi tämän vuoden aikana aktiivisesti edistää uuden kansainvälisen ilmastosopimuksen syntyä Pariisissa ensi vuoden lopussa”, ympäristöministeri Ville Niinistö sanoi ja toivoi Eurooppa-neuvoston pääsevän maaliskuun lopulla sopuun EU:n tavoitteiden yleispiirteistä.

Euroopan komissio esitti tammikuussa EU:n yhteiseksi päästövähennystavoitteeksi 40 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Valtaosa Brysselissä kokoontuneista ministereistä suhtautui myönteisesti komission ehdotukseen. Suomen ja suurimman osan jäsenmaista mielestä 40 prosentin tavoite on linjassa komission vähähiilitiekartan kanssa.

Ympäristöministereiden jälkeen ilmastotavoitteita käsittelevät energianeuvosto 4.3. ja Eurooppa-neuvosto 20.-21.3.

Lisätietoja

Erityisavustaja Emma Kari, ympäristöministeriö, p. 0295 250 076, [email protected]

Ympäristöneuvos Merja Turunen, ympäristöministeriö, p 0295 250 301, [email protected] (EU:n ilmastotavoitteet)

Ylitarkastaja Mervi Mattila, ympäristöministeriö, p. 0295 250 178, [email protected]