Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Mikkosen kirje EU:n ulkoasioiden edustajalle: Ulko- ja kauppapolitiikan keinot valjastettava Amazonin metsäpalojen pysäyttämiseksi

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 28.8.2019 5.52
Tiedote

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen mukaan EU:lta tarvitaan tiukkoja toimia Amazonin metsäpalojen pysäyttämiseksi. EU:n ulkosuhteista vastaavalle korkealle edustajalle Federica Mogherinille osoittamassaan kirjeessä Mikkonen kiittää tähänastisista toimista ja kannanotoista mutta perää lisää painetta Brasilialle.

”Metsäpalojen pysäyttäminen ja estäminen on iso ilmastokysymys. Liian pitkälle päässeet palot ja metsäkato voivat johtaa kierteeseen, jossa koko sademetsä menetetään. Pyydän, että ulko- ja kauppapolitiikan työkalut valjastetaan nyt tehokkaasti avuksi tuhon pysäyttämiseksi”, ministeri Mikkonen vetoaa.

EU:n ulkoministerien on määrä keskustella EU:n toimista Amazonin metsäpalojen suitsimiseksi epävirallisessa kokouksessaan Helsingissä loppuviikosta.

”Metsäkadon pysäyttäminen on keskeistä myös luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Amazonin sademetsä on koti joka kymmenennelle maapallon lajille. EU:n neuvoston puheenjohtajamaana Suomi haluaa olla tässä aktiivinen. Tarkoituksenamme on myös valmistella neuvoston päätelmät metsäkadon pysäyttämisestä. Keskeisessä roolissa on kestävien tuotantoketjujen takaaminen.”

Lisätietoja:

Ministerin erityisavustaja Riikka Yliluoma, ympäristöministeriö, p. 050 414 1682, [email protected]