Hyppää sisältöön
Media

MAL-seuduille suunnattu kunnallistekniikka-avustus lausunnoille

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 29.10.2019 13.39
Tiedote

Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja asetusluonnoksesta, jonka nojalla myönnettäisiin maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimusta toteuttaville kunnille avustuksia kunnallistekniikan rakentamiseen täydennysrakennettavilla ja uusilla asuinalueilla. Avustuksia myönnettäisiin yhteensä 60 miljoonaa euroa vuosina 2020–2023.

”Avustuksilla haluamme vauhdittaa asuinalueiden rakentamista suurimmilla kaupunkiseuduillamme, joissa tarve lisätä asuntojen määrää on tuntuvin”, sanoo ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen.

Avustusta myönnettäisiin esimerkiksi asuinalueen katujen, puistojen, siltojen ja melusuojauksen rakentamiseen sekä täydennysrakentamiskohteiden edellyttämään esirakentamiseen, kuten katulinjausten muutoksiin ja johtosiirtoihin. Avustuksen enimmäismäärä olisi 30 prosenttia hankkeen kustannuksista.

MAL-aiesopimuksen ovat solmineet, ja uudesta sopimuksesta neuvottelevat, Helsingin, Tampereen, Turun ja Oulun seudun kunnat. Lisäksi ympäristöministeriö selvittää parhaillaan MAL-sopimusmenettelyn laajentamista Jyväskylän, Lahden ja Kuopion seuduille.

Avustuksen myöntäisi Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA. Asetuksen on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2020 alussa.

Lausuntoja voi antaa 22.11.2019 asti lausuntopalvelu.fi -palvelussa.

Lisätietoja:

lainsäädäntöneuvos Anu Karjalainen, p. 0295 250 067, [email protected]
 

Krista Mikkonen