Hyppää sisältöön
Media

Kestävä kaupunki -ohjelman rahoitushaussa etsitään viihtyisää ja terveellistä viherympäristöä edistäviä kokeiluja

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 6.3.2020 13.06
Tiedote

Kestävä kaupunki -ohjelma on käynnistänyt rahoitushaun, jossa etsitään viihtyisää ja terveellistä viherympäristöä kehittäviä kokeiluja. Haku on avoinna 15.4. saakka ja jaossa on yhteensä 300 000 euroa.

Haussa etsitään kokeiluja, jotka testaavat ja kehittävät uusia ratkaisuja viherympäristön, terveyden ja hyvinvoinnin rajapintaan. Aihepiireinä voivat olla esimerkiksi asukkaiden terveyttä tukeva viherrakenne, viherympäristön hyödyntäminen sosiaali-, terveys-, koulutus- tai kulttuurisektorin palveluissa tai viihtyisyyttä lisäävät paikalliset viherratkaisut.

Avustettavien hankkeiden tulee testata uusia ratkaisuja tai soveltaa jo olemassa olevia uudella alueella. Kehitettävät ratkaisut voivat olla paikallisia, seudullisia tai kansallisia. Haussa menestyäkseen kokeiltavat ratkaisujen tulee olla skaalattavissa ja monistettavissa myös muille paikkakunnille.

Avustusta voivat hakea kaikki y-tunnukselliset toimijat, valtion kirjanpitoyksiköitä lukuun ottamatta. Hankkeessa tulee olla aina mukana myös kaupunki tai kunta.

Yksittäisen hankkeen kustannuksiin voidaan myöntää avustusta korkeintaan 60 prosenttia, kuitenkin enintään 50 000 euroa. Avustus myönnetään hankkeen toiminnan luonteesta riippuen joko ei-taloudellisen toiminnan valtionavustuksena tai de minimis -tukena. Valtionavustuksen myöntäjänä toimii ympäristöministeriö.

Rahallisen avustuksen lisäksi kokeiluille tarjotaan verkottumistilaisuuksia, toteutuksen ja vaikuttavuuden sparrausta, tulosviestinnän tukea sekä näkyvyyttä Kestävä kaupunki -ohjelman viestintäkanavissa.

Kestävä kaupunki -ohjelma

Ympäristöministeriön koordinoima Kestävä kaupunki -ohjelma vauhdittaa kaupunkien ja kuntien kestävää kehitystä yhteistyössä ministeriöiden, kuntien ja muiden toimijoiden kanssa. Ohjelmassa muun muassa ratkotaan kaupunkien yhteisiä kestävyyshaasteita, kehitetään uusia ratkaisuja käytännön kokeiluissa ja kehittämishankkeissa sekä edistetään hyvien käytäntöjen leviämistä ja laajentamista.

Toiminnan pääteemat ovat vähähiilisyys, älykkyys, terveellisyys ja sosiaalinen kestävyys, ja uusia ratkaisuja etsitään erityisesti teemoja läpileikkaaviin kysymyksiin.

Lisätietoa:

Ohjelmapäällikkö Virve Hokkanen, Ympäristöministeriö, Kestävä kaupunki –ohjelma, p. 02952 50034, [email protected]

Suunnittelija Jenni Hepo-oja, Ympäristöministeriö, Kestävä kaupunki –ohjelma, p. 02952 50391, [email protected]

Krista Mikkonen