Hyppää sisältöön
Media

Ilmasto- ja energiapoliittinen ministerityöryhmä kävi lähetekeskustelun ilmasto- ja energiastrategian valmistelusta – työ etenee koronakriisistä huolimatta

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 20.4.2020 16.15
Tiedote

Ilmasto- ja energiapolittiinen ministerityöryhmä kävi lähetekeskustelun ilmasto- ja energiastrategian valmistelusta, josta vastaa työ- ja elinkeinoministeriö. Uusi strategia valmistuu kesällä 2021 ja annetaan selontekona eduskunnalle syksyllä 2021. Strategiatyön tueksi käynnistetään vielä huhtikuun aikana taustaselvitys.

Suomen hiilineutraalisuus 2035 -tavoitteen lisäksi strategiatyössä otetaan huomioon eri ministeriöissä tehtävä sektorikohtainen selvitystyö sekä EU:n vuodelle 2030 asetettujen päästövähennystavoitteiden kunnianhimon nosto, josta komissio antanee esityksen syyskuussa. Ilmasto- ja energiastrategia valmistellaan koordinoidusti ympäristöministeriön keskipitkän aikavälin ilmastosuunnitelman Kaisun kanssa.

”Ilmastotyö jatkuu myös koronan aiheuttamassa poikkeustilassa. On tärkeää, että eri ministeriöiden ilmasto-ohjelmat etenevät ja hallituksella on alustavat tulokset käytössään ensi vuoden puoliväliriihessä, kun hiilineutraaliustyön etenemistä tarkastellaan. Koronan jälkeinen talouden jälleenrakennus tulee myös tukemaan ilmastotavoitteita”, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo.

Lisäksi ministerit keskustelivat biopolttoaineiden kestävyyskriteerejä koskevasta hallituksen esityksestä, joka on määrä antaa eduskunnalle lähiaikoina.

Lisätietoja:

Ympäristö- ja ilmastoministerin erityisavustaja Riikka Yliluoma, p. 050 414 1682, [email protected]