Hyppää sisältöön
Media

EU:n ympäristöministerit kokoontuvat Amiensiin keskustelemaan kemikaalistrategiasta ja EU:n ilmastopolitiikan oikeudenmukaisuudesta

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 20.1.2022 9.24
Tiedote

EU:n ympäristö- ja energiaministerien epäviralliset kokoukset järjestetään 20.-22.1.2022 Ranskan Amiensissa. Ranskan isännöimiin kokouksiin osallistuvat Suomen edustajina ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari sekä elinkeinoministeri Mika Lintilän valtiosihteeri Jukka Ihanus.

Torstaina ympäristöministerit keskustelevat mm. EU:n kemikaalistrategiasta, torjunta-aineista sekä metsäkadosta.

Perjantaina 21.1. ympäristö- ja energiaministereillä on yhteiskokous, jonka teemoina ovat oikeudenmukainen siirtymä sekä metsien rooli ilmasto-, ympäristö- ja energiapolitiikassa. Ministerit keskustelevat siitä, miten 55-valmiuspaketti edesauttaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja ilmastotoimien hyväksyttävyyttä ja onnistuu samalla varmistamaan riittävät päästövähennykset. Ministerit keskustelevat myös siitä, millä sektoreilla 55-paketti tuottaisi eniten kasvu- ja työllistymismahdollisuuksia.

Ympäristö- ja energiaministerit keskustelevat myös keinoista, joilla puunkäyttöä voidaan ohjata pitkäikäisiin tuotteisiin, sekä mahdollisuuksista hiilinielujen lisäämiseen.

Lisätietoja:

Terhi Lehtonen
Ympäristö- ja ilmastoministerin valtiosihteeri
ympäristöministeriö
p. 040 569 0140
[email protected]