Ensimmäinen ravintola-alan toimija mukaan Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumukseen: Kotipizza sitoutuu raaka-aineiden alkuperämaan julkistamiseen, kestäviin kalahankintoihin ja lisäämään luomua

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 20.5.2014 9.26
Tyyppi:Uutinen

Kotipizza-ketju antoi eilen kestävän kehityksen sitoumuksensa. Kotipizzalla on sitoumuksessa kunnianhimoiset tavoitteet, jotka liittyvät muun muassa raaka-aineiden alkuperään ja kotimaisuuteen, kestäviin kalahankintoihin ja luomutuotteiden määrän lisäämiseen. Kotipizzan sitoumus luettavissa kokonaisuutena:

”Kotipizzan missio kertoo syyn, miksi lähdimme mukaan Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumukseen: tavoitteenamme on tehdä maailmasta parempi ja herkullisempi pizza kerrallaan”, sanoo toimitusjohtaja Tommi Tervanen.

Erityinen Kotipizzan sitoumus liittyy luomuun: Kotipizza sitoutuu lisäämään luomuotteiden määrää valikoimissaan. Tänään listalla on tarjolla kolmea lajia luomupizzaa, mutta tavoitteena on, että vuoteen 2020 mennessä joka toinen myyty pizza on luomua. ”Tämä päivä on ollut hienoin päivä urallani”, sanoi varatoimitusjohtaja Heikki Sikström. ”Luomupizzojen tuotekehitys on vaatinut isoja ponnisteluja, sillä jokaisen raaka-aineen hankintaketju on jouduttu rakentamaan alusta saakka. Raaka-aineiden saatavuudessa on ollut lähes kaikkien raaka-aineiden osalla vaikeuksia. Meidän on nyt vain saatava asiakas kokeilemaan ja maistamaan – maku on luomupizzassa mahtava oliiviöljyn takia."

Kotipizzan kestävän kehityksen sitoumus pitää sisällään myös monia muita tavoitetta, joita organisaatio seuraa ja kehittää. Raaka-ainehankintojen osalta yritys sitoutuu jatkossa käyttämään MSC-merkittyjä kala- ja äyriäistuotteita 100 prosenttisesti vuoteen 2020 mennessä. Lisäksi Kotipizza julkistaa kaikkien tuotteittensa raaka-aineiden alkuperämaatiedot.

© Marja Innanen, ympäristöminsteriö

Ravintola-ala voi olla merkittävä kestävän ja vastuullisen ruokailun ja raaka-ainehankintojen edistäjä. Raaka-aine hankinnoilla sekä toimintatavoilla on suoria vaikutuksia suurten volyymien takia niin ympäristöön kuin sosiaaliseen ja taloudelliseenkin kestävyyteen. Muun muassa kuluttajan kaikista ympäristövaikutuksista ruoan osuus on noin kolmannes. Siksi on tärkeää että kuluttajalle kestävät ja vastuulliset ruokavalinnat tehdään mahdollisimman helpoiksi. Yksityinen sektori tuottaa noin puolet kaikista yli 800 miljoonasta kodin ulkopuolella syödystä ateriasta ja julkiset keittiöt toisen puolen.