Hyppää sisältöön
Media

Barentsin alueen ympäristöministerit Inarissa 4.-5.12.

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 2.12.2013 7.10
Tiedote

Barentsin euroarktisen neuvoston ympäristöministerikokous järjestetään ympäristöministeri Ville Niinistön johdolla Inarissa 4.-5. joulukuuta. Kokouksessa on esillä Venäjän Barentsin alueen ympäristöä saastuttavat kohteet ja niissä käynnistetyt ympäristötoimet. Tavoitteena on myös hyväksyä Barentsin alueen ilmastonmuutosta koskeva toimintaohjelma. Lisäksi kokoukselle esitellään Barentsin luonnonsuojelualueiden verkostoa koskevan arvion tulokset.

Kokoukseen tulee osallistujia Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Venäjältä, EU:n komissiosta, Barentsin alueen alkuperäiskansoja edustavista järjestöistä, kansainvälisistä ympäristörahoituslaitoksista ja ympäristöjärjestöistä. Venäjän valtuuskuntaa johtaa varaministeri Denis Hramov luonnonvara- ja ympäristöministeriöstä, Ruotsin valtiosihteeri Anders Flanking ja Norjan poliittinen avustaja Jens Frølich Holte. Venäjältä tulee ministeritason edustus Komin ja Karjalan tasavalloista.

Barentsin euroarktinen neuvosto pyrkii edistämään vakautta ja kestävää kehitystä sekä lisäämään turvallisuutta Barentsin alueella. Neuvoston jäseniä ovat Pohjoismaat, Venäjä ja EU:n komissio. Barents-yhteistyö kattaa Suomen, Norjan, Ruotsin ja Venäjän pohjoiset maakunnat.

Neuvoston ympäristöyhteistyötä edistetään ympäristötyöryhmässä, jonka puheenjohtaja on Suomi vuosina 2012-2013. Ympäristötyö keskittyy ympäristöä eniten saastuttaviin ns. hot spot -kohteisiin, luonnonsuojeluun, puhtaaseen tuotantoon ja kestävään kehitykseen, vesiasioihin sekä ilmastonmuutokseen. Barentsin meri ei ole kuulunut yhteistyön piiriin.

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Henna Haapala, puh. 02952 50070, [email protected]