Hyppää sisältöön
Media

Valtioneuvosto yhtenäistää sähköpostiosoitteensa – LVM, MMM, OKM, PLM ja YM ottavat käyttöön uuden gov.fi-päätteen

liikenne- ja viestintäministeriömaa- ja metsätalousministeriöopetus- ja kulttuuriministeriöpuolustusministeriövaltioneuvoston viestintäosastoympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 6.9.2021 13.00
Tiedote 503/2021

Valtioneuvosto ottaa vaiheittain käyttöön yhteisen sähköpostiosoitteen. Loppuvuoden 2021 aikana kaikki ministeriöiden sähköpostiosoitteet muuttuvat gov.fi-päätteisiksi. Liikenne- ja viestintäministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, puolustusministeriö ja ympäristöministeriö ottavat päätteen käyttöön 6. syyskuuta alkaen.

Näiden ministeriöiden henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat jatkossa pääsääntöisesti muotoa [email protected]. Vanhoihin osoitteisiin lähetetyt viestit tulevat perille vielä kahden vuoden ajan.

Ministeriöiden yleiset sähköpostiosoitteet muuttuvat myöhemmin vuoden 2021 aikana. Tämä koskee esimerkiksi kirjaamoiden osoitteita. Muutos ei vaikuta ministeriöiden verkkosivujen osoitteisiin, jotka säilyvät ennallaan.

Gov.fi käyttöön kaikissa ministeriöissä loppuvuoden aikana

Myös kaikki muut ministeriöt ottavat käyttöön gov.fi-päätteen. Oikeusministeriö ja valtioneuvoston kanslia ovat jo siirtyneet uuteen päätteeseen. Sosiaali- ja terveysministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö ja valtiovarainministeriö ottavat päätteen käyttöön 20. syyskuuta alkaen ja ulkoasiainhallinto marraskuussa.

Korkeaa varautumista ja turvallisuutta vaativissa tehtävissä työskentelevien sähköpostiosoitteiden päätteeksi tulee govsec.fi. 4. lokakuuta alkaen sisäministeriössä koko henkilöstön sähköpostiosoitteet muuttuvat muotoon [email protected]. Aikatauluihin voi tulla muutoksia.

Yhteisellä sähköpostiosoitteella halutaan lisätä valtioneuvoston yhtenäisyyttä ja helpottaa kansalaisten mahdollisuutta ottaa yhteyttä valtioneuvostoon. Muutos tehdään osana normaalia sähköpostijärjestelmän ajantasaistamista. Uudistuksen yhteydessä parannetaan myös koko valtioneuvoston sähköpostiliikenteen tietoturvallisuutta ja kykyä havaita mahdollisia tietoturvapoikkeamia.

Gov.fi-pääte valittiin, koska se on helposti tunnistettava ja sama malli on käytössä muissa maissa. Yhtenäinen osoitteisto sujuvoittaa myös henkilöstön liikkuvuutta eri ministeriöiden välillä.

Lisätietoja: osastopäällikkö Janne Kerkelä, p. 0295 160 381, [email protected], valtioneuvoston kanslia, valtioneuvoston hallintoyksikkö