Hyppää sisältöön
Media

Valtioneuvosto nimitti ministereille viisi valtiosihteeriä

maa- ja metsätalousministeriöopetus- ja kulttuuriministeriötyö- ja elinkeinoministeriöulkoministeriövaltioneuvoston viestintäosastovaltiovarainministeriöympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 4.7.2019 14.03
Tiedote 363/2019
Valtiosihteerit Sumuvuori, Aaltonen ja Lehtonen antoivat virkavakuutuksen ja valtiosihteeri Puumala vannoi virkavalan.

Valtioneuvosto nimitti 4. heinäkuuta valtiotieteiden maisteri, Master of Arts Johanna Sumuvuoren ulkoministeri Haaviston valtiosihteeriksi 9.7.2019 lukien. Lisäksi valtioneuvosto nimitti oikeustieteen maisteri Valtteri Aaltosen kunta- ja omistajaohjausministeri Paateron valtiosihteeriksi, yhteiskuntatieteiden maisteri Tuomo Puumalan tiede- ja kulttuuriministeri Saarikon valtiosihteeriksi, oikeustieteen maisteri Jari Partasen elinkeinoministeri Kulmunin ja maa- ja metsätalousministeri Lepän valtiosihteeriksi sekä valtiotieteen maisteri Terhi Lehtosen ympäristö- ja ilmastoministeri Mikkosen valtiosihteeriksi 4.7.2019 lukien. Valtiosihteeri nimitetään ministerin toimikaudeksi.

Samassa valtioneuvoston yleisistunnossa valtiosihteerit Aaltonen, Lehtonen ja Sumuvuori antoivat virkavakuutuksen ja valtiosihteeri Puumala vannoi virkavalan.

Johanna Sumuvuori siirtyy valtiosihteeriksi Suomen Lontoon-suurlähetystön lehdistövirkamiehen tehtävästä. Sumuvuori on toiminut aikaisemmin mm. kansanedustajana ja kaupunginvaltuutettuna sekä erilaisissa luottamustehtävissä. Sumuvuorella on monipuolista kokemusta myös järjestö- ja kulttuurisektorilta sekä viestinnästä.

Valtteri Aaltonen siirtyy valtiovarainministeriöön eduskunnasta sosiaalidemokraattisesta eduskuntaryhmästä, jossa hän on työskennellyt lakimiehenä. Lisäksi hän on työskennellyt lakimiehenä Suomen Journalistiliitossa ja omistajaohjausministerin virkamiessihteerinä valtioneuvoston kansliassa.

Tuomo Puumala on aiemmin toiminut Keskustan kansanedustajana vuosina 2007 - 2019. Puumala toimi eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsenenä 12 vuotta, joista viimeiset neljä vuotta valiokunnan puheenjohtajana. Hän on myös entinen Keskustan varapuheenjohtaja, Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ja Keskustanuorten puheenjohtaja.

Jari Partanen toimi edellisessä hallituksessa keskustan ministeriryhmän poliittisena valtiosihteerinä. Aiemmin Partanen on toiminut muun muassa Keskustan eduskuntaryhmän pääsihteerinä sekä eduskunnan 1. varapuhemiehen, puolustus- sekä ympäristöministerin erityisavustajan tehtävissä.

Terhi Lehtonen siirtyy valtiosihteeriksi Euroopan komission ilmastopääosastolta, missä hän työskenteli muun muassa kansainvälisiin neuvotteluihin liittyvissä tehtävissä vuodesta 2018 alkaen. Tätä aiemmin hän toimi 14 vuotta europarlamentissa vihreiden ympäristöpoliittisena neuvonantajana.

Valtiosihteeri toimii ministerin apuna poliittiseen ohjaukseen ja asioiden valmisteluun liittyvissä tehtävissä. Hän avustaa ja edustaa ministeriä poliittisten linjausten muodostamisessa, ministeriöiden välisessä koordinoinnissa ja kantojen yhteensovittamisessa, hallitusohjelman toimeenpanossa ministerin toimialalla sekä EU-asioiden ja kansainvälisten tehtävien hoitamisessa.

Lisätietoja: alivaltiosihteeri Timo Lankinen, p. 0295 160 300, valtioneuvoston kanslia