Ympäristö­ministeriön tapahtumat

Ympäristöministeriön tapahtumakalenteriin on koottu ministeriön seminaareja ja tapahtumia sekä tilaisuuksia, joiden järjestämiseen ympäristöministeriö osallistuu.

Menneiden tapahtumien aineistot tallennetaan kyseisen tapahtuman sivulle. Menneet tapahtumat löytyvät kalenterin päivämäärähaun avulla.

Kansainväliseen muovisopimukseen tähtääviä neuvotteluja jatketaan INC4-kokouksessa Ottawassa 21.-29.4.2024. Tervetuloa kuulemaan neuvottelujen etenemisestä ja vaihtamaan ajatuksia sopimukseen mahdollisesti sisällytettävistä velvoitteista.

Järjestäjä: YM

ti 16.4.2024–
ke 17.4.2024

Tervetuloa Jätealan neuvottelupäiville. Neuvottelupäivät ovat viranomaispäivät ja ne on ensisijaisesti suunnattu ELY:issä ja AVEissa jäteasioiden parissa työskenteleville henkilöille.

ti 16.4.2024–
ke 17.4.2024

Tervetuloa Jätealan neuvottelupäiville. Neuvottelupäivät ovat viranomaispäivät ja ne on ensisijaisesti suunnattu ELY:issä ja AVEissa jäteasioiden parissa työskenteleville henkilöille.

Tilaisuudessa kerromme asetusluonnoksesta yhteentoimivassa tietomallimuodossa laadittujen kaavojen kaavamääräysten ja kaavakohteiden esitystavasta (Katja-asetus). Katja-asetuksen tarkoituksena on antaa kunnille ja maakuntien liitoille valmiudet laatia valtakunnallisesti yhteentoimivia kaavoja. Lisäksi asetuksella määritellään kaavoille maankäyttö- ja rakennuslain muutoksen edellyttämä vakiomuotoinen esitystapa.

Ilmastotyön avaimet -verkkotilaisuudet ovat osa Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelman viimeistä toimintavuotta. Tarkoituksena on jakaa tietoa hyvistä käytänteistä ja onnistuneista ilmastotoimista. Tilaisuuksissa kuullaan nimensä mukaisesti kunnissa ja alueilla löydettyjä avaimia ilmastotyön lukkoihin. Hanketoteuttajat kertovat mitä hankkeista on jäänyt osaksi arjen toimintaa ja miten se on saatu tehtyä. Tilaisuudet järjestetään kerran kuussa iltapäivisin Teamsissa. Tilaisuudet ovat puolen tunnin pituisia. Kohderyhmänä ovat kaikki kuntien ja alueiden ilmastotyön parissa töitä tekevät ja siitä kiinnostuneet.

Järjestäjä: YM

Hyvä muovihaasteen ratkaisija, tervetuloa virtuaalisille Muovitiekahveille!

Järjestäjä: YM

Tilaisuuden tavoitteena on luonnon virkistyskäytön laajan toimijakentän keskinäisen vuorovaikutuksen vahvistaminen. Luvassa on tuoreita ideoita kentältä, käytännön esimerkkejä, uusinta tutkimustietoa, keskustelua ja ajatusten vaihtoa. Tilaisuus on osa kansallisen luonnon virkistyskäytön 2030 -strategian ja sen toimintaohjelman toteutusta.