Hyppää sisältöön
Media

Ympäristöministeriö etsii tarjouskilpailulla rakentamisen alan muoveihin liittyviä kehityshankkeita

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 19.3.2020 9.56
Uutinen

Ympäristöministeriö etsii tarjouskilpailulla kehityshankkeita, joilla etsitään ratkaisuja muovien korvaamiseksi rakentamisessa, rakentamisen muovien erilliskeräyksen, kierrätettävyyden ja kierrätysmuovituotteiden valmistuksen, tuotteistuksen ja markkinoille pääsyn haasteisiin sekä tuotesuunnitteluun ja standardointiin muovien kierrätyksen ja uusiokäytön tehostamiseksi.

Kehityshankkeet toteutetaan kaksivaiheisena vuonna 2020. Ensimmäisessä vaiheessa hankitaan avoimen tarjouskilpailun kautta paras ehdotus esitettyihin haasteisiin. Toisessa vaiheessa voittanutta ehdotusta kehitetään yhdessä tarjoajan, ympäristöministeriön ja Business Finlandin asiantuntijoiden kanssa eteenpäin.

Parhaillaan ympäristöministeriö, toimialajärjestöt, kaupan liitot, tuottajavastuuyhteisöt ja Kuntaliitto neuvottelevat vapaaehtoisesta green deal -sopimuksesta rakentamisen muovien käytön optimoimiseksi ja kierrätettävyyden tehostamiseksi ja lisäämiseksi. Green deal -sopimuksen taustalla on EU:n direktiivi 2018/852 pakkauksista ja pakkausjätteistä, joka asettaa uudet korkeammat tavoitteet muovipakkausten kierrätysasteelle. Vuonna 2030 kierrätysaste on nostettava 55 prosenttiin. Taustalla on myös jätedirektiivin muutos ja eurooppalaisen teollisuuden alullepaneman Circular Plastic Alliancen oma aloite kierrätetyn muovin käytön lisäämiselle.

Kehityshanke on myös osa ympäristöministeriön rakentamisen muovitiekartan toteutusta.

Tarjouskilpailut ovat avoinna 15.6.2020 klo 12 saakka hankintailmoitukset.fi-palvelussa: