Pohjoinen luontoni -kirjoituskilpailu

Osallistu Pohjoinen luontoni -kirjoituskilpailuun! Mitä arktinen luonto merkitsee elämässäsi? Mitä ajattelet luonnon monimuotoisuudesta, ympäristön muutoksista ja tulevaisuudestasi pohjoisessa? Anna äänesi kuulua. 

Kirjoita lyhyt proosateksti tai runo arktisen luonnon merkityksestä sinulle. Enimmäispituus on 3000 merkkiä välilyönteineen eli noin yksi sivu. Voit kirjoittaa suomeksi, saameksi tai ruotsiksi. Sarjoja on kolme: 

  • Esikoululaiset–2.-luokkalaiset
  • 3.–6.-luokkalaiset ja 
  • 7.–9.-luokkalaiset

Kilpailuun voivat osallistua napapiirin pohjoispuolella asuvat lapset ja nuoret sekä etelämpänä asuvat lapset ja nuoret, joilla on omakohtaisia kokemuksia ja ajatuksia arktisen alueen luonnosta. 

Jokaisessa sarjassa palkitaan yksi runo ja yksi proosateksti luontokirjalla ja 50 euron kirjakauppalahjakortilla. Koko kilpailun voittaja saa 400 euron rahapalkinnon. Palkitut saavat palautetta raadilta. 

Lähetä tekstisi viimeistään 13.4.2023 Pohjoinen luontoni -kirjoituskilpailun lomakkeen kautta.

Tekstejä voidaan lukea ja jakaa Yle Areenassa ja esittää Suomen luonnon päivän tapahtumissa. Lähettämällä tekstin annat luvan siihen, että aineiston saa luovuttaa ja arkistoida Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoon, jossa se on vapaasti käytettävissä lain sallimissa rajoissa ja hyvän tavan mukaisesti. Näin kirjoitukset tallentuvat osaksi kulttuuriperintöä ja ovat arvokas osa kuvatessaan yhteiskuntaamme

Kilpailun järjestävät yhteistyössä ympäristöministeriö ja Yleisradio. Esiraatiin kuuluvat raadin puheenjohtaja, tutkija, tietokirjailija, tiedetoimittaja, runoilija Mia Rönkä (suomi), opettaja, kääntäjä, tutkija ja kirjailija Petter Morottaja (inarinsaame), saamen kielineuvoston puheenjohtaja Tauno Letjoff (koltansaame), rap-artisti Áilu Valle (pohjoissaame), kulttuuritoimittaja ja sanataidekouluttaja Aleksis Salusjärvi (suomi), lastenkirjailija, sanataidekasvattaja ja koulutaiteilija Veera Vähämaa (suomi), runoilija, aforistikko, nuortenkirjailija ja nuorisotyöntekijä Marko Laihinen (suomi) ja kirjailija Johanna Holmström (ruotsi).

Lisätietoja

Lotta Manninen, ympäristöneuvos 
ympäristöministeriö, Luontoympäristöosasto, Luonnon monimuotoisuus 0295250226