Hyppää sisältöön
Media

WATER4All: Rahoitusta haettavana akvaattisten ekosysteemipalveluiden tutkimushankkeisiin

Julkaisuajankohta 22.9.2023 9.30
Uutinen

Eurooppalaisen WATER4All 2023 -tutkimuskumppanuuden tavoitteena on parantaa tutkimushankkeiden avulla pitkän aikavälin globaalia vesiturvallisuutta. Avoinna olevan vuoden 2023 haun aihe on ”vesiekosysteemit ja biodiversiteetti”. Hausta rahoitetaan kansainvälisiä, vähintään kolmen jäsenmaan tutkimusryhmistä koostuvia akvaattisiin ekosysteemipalveluihin liittyviä tutkimushankkeita.

Eurooppalaisessa kumppanuudessa mukana on 80 kumppaniorganisaatiota 30 maasta. Suomen kansallisina rahoittajina haussa toimivat Suomen Akatemia ja ympäristöministeriö.
Hakuilmoitus, yleiset hakukelpoisuuskriteerit ja hakemuksen laatiminen:

Ympäristöministeriön rahoittamissa hankkeissa tulee noudattaa valtionavustuslakia (688/2001) sekä ympäristöministeriön erityisavustuksen ehtoja ja rajoituksia: 

Ympäristöministeriön rahoitusosuus voi olla korkeintaan 70 prosenttia hankkeen kokonaiskustannuksista. Ympäristöministeriön erityisavustuksen ehdoista ja rajoituksista poiketen rahoitusosuutta sovelletaan sekä välittömiin että välillisiin kustannuksiin. 

Valtion kirjanpitoyksikkö ei kuitenkaan voi olla valtionavustuksen saaja. Valtion kirjanpitoyksikölle voidaan tehdä valtion sisäinen rahoituspäätös.

Lisäksi ympäristöministeriö vaatii avustuksen saajalta pakotevakuutuksen:

Avustuksen maksatuksessa kokonaissummaan ei lisätä arvonlisäveroa, sillä valtion myöntämä tuki ei ole vastikkeellisesta myyntiä. Vastikkeeton raha ei ole arvonlisäverolain 1 §:ssä tarkoitettua myyntiä. Hankkeen toteuttajalle aiheutuvien kustannusten (esim. ostopalveluiden) osalta taas arvonlisävero on pääsääntöisesti avustuskelpoinen kustannus, jos avustuksen saajalla ei ole arvonlisäverotuksessa vähennysoikeutta ja arvonlisäverokulut jäävät tuen saajan lopulliseksi kustannukseksi.

Ensimmäisen vaiheen haun määräaika on 13.11.2023 klo 15:00 CET aikaa (klo 16:00 Suomen aikaa). 

Hakuun liittyvä kansainvälinen webinaari järjestetään 5.10.2023 klo 14.30 ja kansallinen webinaari 10.10.2023 klo 13. Tapahtumaa koskevat tiedot päivitetään sivulle:

Lisätietoja

Tutkimusjohtaja Laura Höijer, ympäristöministeriö, p. 029 525 0139, [email protected]