Ruokahävikki herkuiksi
ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta
1.3.2013
11.14
Tyyppi:Uutinen
Suomessa heitetään ruokaa vuosittain 20–30 kiloa henkeä kohti. Saa syödä -verkkosivusto kannustaa nauttimaan ruoasta ja vähentämään ruokahävikkiä. Sivuston vinkeillä säästät kuukausittaisissa ruokamenoissa ja vähennät ruokahävikkiä. Annoslaskuri auttaa mitoittamaan ruoan oikein, ja reseptihaun avulla voi selvittää, mitä syötävää tähteistä syntyy.
Hankkeessa kokeillaan myös ylijäävän ruoan yhteisöllistä jakamista taloyhtiössä. Saa syödä –palvelu on ympäristöministeriön rahoittama Kestävän tuotannon ja kulutuksen ohjelman kokeiluhanke. Sivustosta vastaavat Motiva, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus ja Palmu Inc. Martat toimivat hankkeen kumppanina.