Hyppää sisältöön
Media

Ministerit Andersson, Kosonen ja Mikkonen keskustelevat nuorten kanssa ilmastokriisin ratkaisusta

opetus- ja kulttuuriministeriöympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 30.10.2019 13.22
Tiedote
Ilmastokeskustelun osallistujia.

Nuorten ilmastoliike on lyhyessä ajassa noussut merkittäväksi ilmastopolitiikan vauhdittajaksi. Kouluissa ja oppilaitoksissa keskustellaan ilmastonmuutoksessa lähes päivittäin. Ministerit ovat kutsuneet nuoria keskustelemaan ilmastonmuutoksen ratkaisuista ja tavoista käsitellä sitä esimerkiksi kouluissa ja oppilaitoksissa.

Pyöreän pöydän keskustelun tavoitteena on jakaa kokemuksia ja kerätä toimintamalleja nuorten toimijuuden vahvistamiseksi ilmastokeskustelussa. Perjantaina keskustellaan myös siitä, mitä toimia hallitus tekee, jotta Suomi on hiilineutraali vuonna 2035, ja miten nuoret voivat vaikuttaa ilmastotoimiin.

- On turha kysyä, voivatko nuoret muuttaa maailmaa. Ilmastolakkoilevat nuoret ovat osoittaneet, että he tekevät jo niin. Uskon itse, että toiminta ja tieto ovat parhaat lääkkeet ilmastoahdistukseen. Minusta onkin tärkeää kysyä, millaisin tiedoin ja taidoin koulut voisivat tukea nuoria ottamaan aktiivisesti osaa ilmastokeskusteluun, sanoo opetusministeri Li Andersson.

- Ilmastonmuutos on maapallomme tulevaisuuden suurimpia kysymyksiä ja näitä haasteita ratkoessamme meidän tulee kuulla erityisen herkällä korvalla nuoria, joiden elämään ilmastonmuutos vaikuttaa eniten. Yhdessä meillä on kaikki mahdollisuudet ratkaista tulevat haasteet, toteaa tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen.

- Hallitus on juuri käynnistämässä työn ilmastolain kunnianhimon lisäämiseksi, jotta Suomi on hiilineutraali vuonna 2035. Kutsumme nuoret osallistumaan ilmastolain uudistamiseen, koska tulevaisuus on heidän, painottaa ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen.

Tilaisuus lähetetään suorana OKM:n YouTube-sivulla 

Lisätiedot:

Li Anderssonin erityisavustaja Touko Sipiläinen, puh. 0295 330 143
Hanna Kososen erityisavustaja Silja Silvasti, puh. 0295 330 062
Krista Mikkosen erityisavustaja Riikka Yliluoma, puh. 0295 250 091

Hanna Kosonen Koulutus Krista Mikkonen Li Andersson Nuoriso Tiede