Hyppää sisältöön
Media

Raskasmetallien haitat esillä kansainvälisessä kemikaalifoorumissa

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 21.9.2006 6.00
Tiedote -

Hallitustenvälinen kemikaalifoorumi IFCS kokoontuu Budapestissä 25.-29.9.2006. Kemikaalifoorumin teemana on kemikaaliturvallisuus ja kestävä kehitys.

Foorumin asialistalla ovat muun muassa raskasmetallien aiheuttamat terveys- ja ympäristöongelmat, ennalta varautumisen periaate sekä lelujen kemikaaliturvallisuus. Kokouksessa käsitellään myös sitä, millainen merkitys nyt viidettä kertaa kokoontuvalla kemikaalifoorumilla on tulevaisuudessa kansainvälisen kemikaalistrategian (SAICM) rinnalla. Tämä maailmanlaajuinen kemikaalien hallintaa ohjaava strategia hyväksyttiin viime keväänä.

Varsinaista kemikaalifoorumia edeltää 23.9. Sveitsin järjestämä oheistapahtuma raskasmetalleista.

Mikä on hallitustenvälinen kemikaalifoorumi?

Hallitustenvälinen kemikaaliturvallisuusfoorumi perustettiin edistämään kemikaaliturvallisuutta vuonna 1992 hyväksytyn Agenda 21:n suositusten mukaisesti. Kemikaalifoorumi on neuvoa-antava kansainvälinen yhteistyöjärjestelmä, jonka tehtävänä on edistää kemikaaliturvallisuutta maailmanlaajuisesti. Kemikaalifoorumiin kuuluu sekä valtioita, kansainvälisiä, alueellisia ja kansallisia järjestöjä, teollisuusryhmiä, kuluttajansuojajärjestöjä, työsuojeluorganisaatioita ja tieteellisiä järjestöjä sekä muita yhteiskunnallisia toimijoita. Kemikaalifoorumin sihteeristö toimii Maailman terveysjärjestön WHO:n yhteydessä.

Edellisen kerran kemikaalifoorumi kokoontui vuonna 2003 Bangkokissa.

Lisätietoja:Neuvotteleva virkamies Pirkko Kivelä, ympäristöministeriö, + 358 50 362 2041, [email protected]. Ylitarkastaja Hannu Braunschweiler, ympäristöministeriö, +358 400 143 906, [email protected].