Seminaari luonnonarvomarkkinoista

Tiistai 5.11.2024 klo 9.00 –  11.40

ympäristöministeriö

Seminaarin avaa ympäristö- ja ilmastoministeri Mykkänen, minkä jälkeen syvennymme pääpuheenvuorojen johdattelemana luonnonarvomarkkinoiden merkitykseen ja tarpeeseen luontokadon pysäyttämiseksi. Paneelikeskusteluissa mennään syvemmälle luonnonarvojen tuottamisen ja niiden hyödyntämisen problematiikkaan niin yritysten kuin rahoittajien näkökulmasta.

Aika: 5.11. klo 9-11.40, läsnäosallistujille kahvit tarjolla 8.40 alkaen.
Paikka: Pankkisali, Aleksanterinkatu 7 / Teams

Hallitusohjelmassa todetaan, että luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen pysäytetään osana kestävää talouspolitiikkaa. Ilmastonmuutoksen hillinnän ja luontokadon pysäyttämisen kannalta keskeiset ratkaisut ja niitä toteuttavat investoinnit tehdään merkittävin osin yksityisen sektorin voimin. Sen takia on tärkeää, että ratkaisut ja investoinnit kytketään osaksi pääomamarkkinoita ja yritysten toimintaedellytyksiä.

Keinoja luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi ovat esimerkiksi luontohaittojen ehkäisy, haittojen kompensointi ja heikentyneiden elinympäristöjen tilan parantaminen (ennallistaminen, luonnonhoito, kunnostaminen). Monipuolisia rahoitusmekanismeja ja luonnonarvomarkkinoiden luomista tarvitaan kunnianhimoisten luonnon monimuotoisuuden elvyttämistavoitteiden sekä ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.

Ilmoittaudu mukaan Lyytissä 30.10. mennessä.

Ohjelma:


9:00 Tilaisuuden avaus, ministeri Mykkänen
Keynote: Emma Kari, Kari & Pantsar Co.
Paneeli: Maankäyttösektorilta markkinoille tuotettavia hyötyjä, keskustelemassa tutkimusjohtaja Eeva Primmer, SYKE; Ilkka Hämälä, Metsä Group; Juha Laurila, Rakennusteollisuus; Kimmo Collander, Maanomistajain liitto ja Emma Kari, Kari & Pantsar

10:15 Networking-tauko

10:30 Tilaisuus jatkuu 
Keynote: Ismo Ulvila, Euroopan komission Suomen edustusto
Paneeli: Kilpailuetua positiivisista luontoteoista, keskustelemassa johtaja Lasse Miettinen, Sitra; Elina Erkkilä, OP Ryhmä; Veronica Palmgren, Nordea; Ulla Heinonen, Elinkeinoelämän keskusliitto

Lopetussanat, Tarja Haaranen, YM.

11:40 Tilaisuus päättyy