Maaperä kuntoon –aamuwebinaari

Maanantai 29.4.2024 klo 9.00 –  10.00

Tervetuloa kaikille avoimiin ja maksuttomiin webinaareihin kuulemaan pilaantuneiden alueiden ajankohtaisteemoista!

Toisessa Maaperä kuntoon -aamuwebinaarissa 29.4.2024 klo 9-10 aiheena on Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ja Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) selvitys PFAS-yhdisteiden taustapitoisuuksista Suomen maaperässä. Suomessa PFAS-yhdisteiden ympäristöpitoisuuksista on kerätty järjestelmällisemmin tietoa lähinnä pintavesistä, kaloista ja jätevesistä ja tässä vuosina 2022-2023 toteutetussa hankkeessa selvitettiin ensimmäistä kertaa millaisia PFAS-taustapitoisuuksia Suomen maaperässä on niin luonnontilaisilla alueilla kuin taajamissakin.

Selvityksen tuloksia esittelevät erikoistutkija Timo Tarvainen (GTK), Ryhmäpäällikkö Noora Perkola (SYKE) ja erikoistutkija Jussi Reinikainen (SYKE).

Ohjelma

Suomen maaperän PFAS-pitoisuudet 
Timo Tarvainen Geologian tutkimuskeskus, Noora Perkola ja Jussi Reinikainen, Suomen ympäristökeskus
Aika: 29.4. klo 9-10
Paikka: Teams (linkki toimitetaan ilmoittautuneille myöhemmin)
Ilmoittaudu: Tästä linkistäLinkki toiselle sivustolle (Lyyti.fi)
Ilmoittautuminen 25.4. mennessä

Maaperä kuntoon -aamuwebinaarit kerran kuussa
Maaperä kuntoon -ohjelman aamuwebinaarisarjassa käsitellään ajankohtaisteemoja pilaantuneista alueista. Webinaarit järjestetään kerran kuussa keväällä ja syksyllä. Tapahtumiin voi osallistua kaikki pilaantuneista alueista kiinnostuneet ja aiheen parissa työskentelevät. 

Valtakunnallisen Maaperä kuntoon -ohjelmalla selvitetään ja puhdistetaan merkittäviä pilaantuneita alueita koko Suomessa. Ohjelmaa koordinoi Pirkanmaan ELY-keskus ja rahoittaa ympäristöministeriö. 

Lisätietoja: 
Nina Lehtosalo, neuvotteleva virkamies, ympäristöministeriö, nina.lehtosalo(at)gov.fi